Jumaat, 20 September 2013

BRACES UPDATE!! a.k.a si gigi besi "ini kali pasal elastics"

PEACE BE UPON ON YOU!!!
"Assalammualaikom"

Rasanya dah hampir 6 bulan baru cepat jugak rasanya gigi aku dah bergerak kedepan, dan aku rasa taknak pon cepat cepat bukak braces aku ni,bila benda dah sebati dengan jiwa dan hati kan. dan hari ini aku dah mula pakai elastics iaitu getah yang disangkutkan di gigi kiri dan kanan. Hari tu masa pergi jumpa doc aku dah standby dah nak pakai warna ape untuk elastics tie tapi tiba-tiba doc cakap tak payah guna sebab dia hanya nak pasang di setiap bracket aku dawai-dawai sahaja, benda tu lebih mempercepatkan pergerakkan gigi.

kembali kepada cerita elastics okie benda ni setiap malam atau setiap kali free kene pakai dekat tepi tepi gigi.


macam gambar kat atas ni. ianya bertujuan untuk pergerakkan rahang gigi tu bagi sama atas dengan bawah. dan kalau korang nak tau benda ni memang sakit ibarat masa kita mula mula pasang braces tu. dan time tu la aku akan rasa nak korek atau kopak je gigi aku sebab tak habis-habis rasa air liur keluar. makan bubur jela jawabnya.

cerita banyak pun tak guna mesti boring kan baca. korang layan je la video bawah ni.



Tiada ulasan:

Catat Ulasan