Jumaat, 20 September 2013

BRACES UPDATE!! a.k.a si gigi besi "ini kali pasal elastics"

PEACE BE UPON ON YOU!!!
"Assalammualaikom"

Rasanya dah hampir 6 bulan baru cepat jugak rasanya gigi aku dah bergerak kedepan, dan aku rasa taknak pon cepat cepat bukak braces aku ni,bila benda dah sebati dengan jiwa dan hati kan. dan hari ini aku dah mula pakai elastics iaitu getah yang disangkutkan di gigi kiri dan kanan. Hari tu masa pergi jumpa doc aku dah standby dah nak pakai warna ape untuk elastics tie tapi tiba-tiba doc cakap tak payah guna sebab dia hanya nak pasang di setiap bracket aku dawai-dawai sahaja, benda tu lebih mempercepatkan pergerakkan gigi.

kembali kepada cerita elastics okie benda ni setiap malam atau setiap kali free kene pakai dekat tepi tepi gigi.


macam gambar kat atas ni. ianya bertujuan untuk pergerakkan rahang gigi tu bagi sama atas dengan bawah. dan kalau korang nak tau benda ni memang sakit ibarat masa kita mula mula pasang braces tu. dan time tu la aku akan rasa nak korek atau kopak je gigi aku sebab tak habis-habis rasa air liur keluar. makan bubur jela jawabnya.

cerita banyak pun tak guna mesti boring kan baca. korang layan je la video bawah ni.



BRACES UPDATE!!! Pegerakkan gigi

hai hai hai..


nampak gayanya gigi-gigi saya dah pun mula bergerak, time macam ni lah akan dapat rasa gusi berdarah. kadang-kadang bila malam rasa sakit je "oh rupa-rupanya gigi tengan berganjak kedepan".




BRACES UPDATE + COLOUR UPDATE!!

hai lama betul tak update pasal braces ni.. sekarang musim aku malas nak menaip jadi korang boleh usya-usya video update aku dekat keek https://www.keek.com/nnaddyahassan atau kalau korang nak usya gambar-gambar aku pulak, korang boleh la pergi ke instagram NNADDYAHASSAN..