Khamis, 4 April 2013

cerita ku oh BRACES part I

                              

salam peace be upon on u..

okies seperti yang anda dapat lihat didalam gambar diatas (tu aku la tu)....nak cerita benda best ni

PROBLEM AKU :'(
aku ada masalah iaitu masalah gigi tunggang kebelakang macam rongak dan 1 gigi di bawah yang jarak. dan hari ni hari pertama aku berjumpa dengan doktor gigi untuk buat braces..lama jugak aku survey kat mana klinik yang sesuai untuk aku buat braces ni. survey punye survey ada yang mahal sangat!!! ade yang serdehana mahal.. tapi alhamdulillah aku jumpe salah satu klinik yang murah dan aku dapat detail pun hasil dari rakan-rakan blog yang memudahkan lagi untuk aku mencari klinik yang okey untuk aku buat..

NIAT
niat nak pakai memang dah lama start dari sekolah lagi memang aku nak sangat pakai gagaggaa tapi sebab keadaan yang tak mengizinkan so aku pon tundakan.. tapi hari ni aku buat keputusan untuk gegar klinik gigi :D .

KLINIK
akhirnya hari ni pekara pertama sampai2 alhamdulillah tak ramai orang, sebab hari tu aku dah survey klinik ni mak aii ramai giler MEJORITI BERGIGI BESI tapi hari ni wahhh indah sangat lengang giler.
nama aku dipanggil dan doc pon chek itu chek ini..tanya "knp nk pakai braces" dan macam2 soalan lagi akhirnya doc terangkan kan keadaan gigi aku dan detail teperinci mengenai gigi aku..dalam hati ni (bila nak pasang gigi besi tak sabar) tapi relex dulu.... die panggil pebantu die tolong tampal tanah liat kat gigi aku wah exited ni



tanah liat die macam ni,dia akan tampal kat gigi korang macam tekap gitu :) .. selepas itu die akan xray gigi..aku ingat lepas buat semua ni dah siap sedia untuk pasang besi rupanya doc cakap "awak boleh buat walkin/appoinment untuk datang dan pasang besi pulak (kecewanya ingat terus pasang dah muke exited habis ni) hihi tapi takpelah so aku pon akan datang 3 minggu dari sekarang untuk bergigi besi :D

korang tunggu cerita seterusnya akan datang ya :D





3 ulasan:

  1. area mane klinik tu? dah byk survey... harga sana cane?

    BalasPadam
    Balasan
    1. area ampang ni tmpt yg paling murah pernah i survey

      Padam
  2. Masa ni awak datang kena buat bayaran apa2 tak ?

    BalasPadam