Jumaat, 20 Julai 2012

SELAMAT BERPUASA


selamat berpuasa kepada seluruh umat islam :) . first sahur aku hari ini bertemakan simple n nice :P standart student seperti saya, first puasa tahun ni tak dapat nak sahur dan buka dirumah bersama keluarga, memandangkan masih pelajar perantau. menu sahur maggie hotcup berperisa TOMYAM. puasa tahun ini terapkan kat diri ramadhan ini mari berpuasa kerana tuhan :) 

Khamis, 19 Julai 2012

KECUAIAN KETIKA MEMANDU

assalammualaikum :) .. ha... mesti ada antara korang yang ada sintom-sintom kecuaian ketika memandu kan, tipu kalau ada yang tak pernah buat benda-benda ni sama ada ketika memandu atau berada dalam kereta semasa dalam perjalanan nak pergi mana-mana pun. contoh : main sms, tak pakai tali pinggang, memandu had laju dan macam-macam lagi. pada semesta 5 lepas aku telah diberi tugasan untuk membuat final projek iklan dan ini adalah kerja kumpulan, satu kumpulan 4 orang. aku nak kongsikan iklan aku yang tajuknya seperti diatas. mari lihat dulu :)


ha ade tak ade tak sintom-sintom yang ada pada korang semasa berada didalam kereta, dalam iklan ni aku ingin menyampaikan pada korang bahawa jangan memandu sambil leka, atau yang berada didalam kereta pulak jangan mengganggu pemandu , dan jangan terlalu mendengar radio dalam keadaan kuat, yelah kalau-kalau terjadi pape orang hone pon kite tak sedar betul tak? sama-sama renungkan
(maaf video ikaln simple)


Selasa, 17 Julai 2012

bas penuh kemudahan ke UTARA!!

salam .. mari aku cite pasal BAS, hari tu aku naik bas alisan golden coach, bas ni memang terbaik dalam masa nak dekat 3 tahun aku belajar dekat perlis, dan ulang alik dari kl ke perlis, nilah pertama kali bas yang aku rasa dalam dia penuh dengan kemudahan awam, nak tau sebab ape sebab dalam dia dah disediakan selimut tuala, plug, charger fone macam-macam jenis charger. yelah aku pengguna blackberry yang selalu sangat cepat mati baterinya mana taknya asik bukak app or main game, jadi bas ni bas yang terbagus kalu korang rasa nak main laptop + fone sebab ade charge dan bukan itu saja, kebanyakkan kita mesti sejuk naik bas kan,kalu pakai sweater rasa tak cukup betol tak? jadi bas ni juga menyediakan selimut tuala. bas alisan ni bas yang menuju ke hatyai thailand, masa aku naik ritu dia akan lalu changloon, aku selalalu kalau balik perlis aku turun changloon sebab rumah sewa dekat arau, kalau turun kangar jauh sangat kan. tapi hari tu member aku pon naik dia kata bas ni pon ade lalu peneng jugak so kepada sesiapa yang rasa nak selese naik bas aku cadangkan pilih bas baru ni BAS ALISAN .


Khamis, 12 Julai 2012

MCDONALS FOLDOVER KUPON

bukan 4 tapi 6 foldover aummm
PROMOSI promosi :) ha bermula pada 12/7/2012 beli 1 percuma 1, memang berbaloi dan hari ni je aku dengan satu family pergi gegar mcdonals bangi. ramai yang tak tau lagi tentang promosi hangat,sebab tadi masa pergi semua terpandang2 ape aku bagi kat kaunter tu dan muke tertanya2 ,so mari mari dengan kupon dibawah ni!

apa yang perlu korang buat ialah:
korang hanya perlu print atas ni atau pergi ke link http://mymcd.com.my/coupon/?page=July12/foldovercoupon.png kemudian lari untuk dapatkan foldover di mcdonals berdekatan , dan korang akan dapat foldover 1 lagi yummy tapi kene ikut syarat2nya :)

syarat-syaratnya:
  • sah dengan cetak hitam putih,kupon telefon bimbit,fotokopi atau berwarna(print satu paper satu)
  • hanya untuk ala-carte(tidak beserta minuman dan fries) (bukan nak mengajar tapi pakai akal kalau dah satu family pergi pandai2lah sorang kesana, sorang kesini janji resit asing dapat lah banyak :)
  • satu kupon hanya untuk satu penebusan/1 resit
  • sah dari 12 julai sehingga 25 julai 2012

Ahad, 1 Julai 2012

2 years anniversary

i love you

1 JULY 2012 . alhamdulillah genaplah perhubungan antara aku dan ahmad syaffiq selama 2 tahun. siapa sangka aku boleh bertahan selama ini. banyak dugaan yang kami hadapi bersama. sepanjang couple tak mungkin takde gaduh mesti ade kan, sedangakn lidah lagi tergigit apakan pula pasangan yang belum berkahwin hhaha :D. tapi gaduh-gaduh tak lama pastu baik balik, ibarat gaduh ngan adikberadik macam tu lah :). aku sangat gembira dengan adanya dia(syaffiq), die orang yang sangat senang masuk/bergaul, padai buat lawak dan kalu berdua ada jelah. setiap perhubungan mesti ada berangan-angannya kan, aku dengan dia hanya bercadang untuk mengambil masa suai kenal/couple ni sampai 5 tahun je lebih taknak risiko tinggi couple lama-lama ni hihi lebih elok kawin je tapi nak kawin kene fikir masak-masak, kene kukuhkan keadaan masing-masing, lagi aku yang tengah belajar ni perlu habiskan lagi 6 bulan untuk grade :) jadi kemungkinan lepas 5 tahun baru kami langsungkan terus (ceh ceh ceh berangan lebih) kalau ada jodoh aminnn (doa-doakan la ye kawan-kawan) dan hari ini aku sambut "anniversary" aku dengan syaffiq, tapi sambut dekat  sunway jelah. kitaorang banyak menghabiskan masa bersama. rasa seronok bila dapat bual kan benda yang elok :) (walaupun ada gaduh gak sikit tadi hal-hal kecik) tapi nak bermanja je tu tu pasal gaduh. susah nak nengok kitaorang dapat habiskan masa bersama ni sebab masing-masing busy, dia dengan kerjanya dan aku pula masih mengejar menara gading. tapi yang penting hari ini aku sangat gembira :)))))))