Isnin, 12 Disember 2011

TABITA skin care(mengurangkan masalah muka saya)

mari saya sharekan serba sedikit mengenai masalah muka yang saya hadapi, okie lets c:
1. gambar boleh nampak sendiri kan kesan jerawat!!
(tak edit okie)
wait ada lagi pic yang menankutkan..
2. segala jenis benda ada, picca ni semua
(tak edit okie)
mari mulakan, dulu nilah masalah yang aku hadapi iaitu masalah muka,then aku suka edit pic sebab malu dengan benda2 ni tapi tak semua pic aku edit malas kot..., muka aku jenis berminyak,kesan jerawat, kulit kusam, kulit kering dan gelap. kalau dulu mybe aku jenis yang tak reti jaga muka, sebab aku ni seorang yang aktif sukan, so macam mana pon aku jaga tetap akan gelap juga sebab latihan kat tengah-tengah panas. tapi itu semua tidak sekarang, yelah sekarang dah tak jadi budak sport dah besar then pandai pikir pasal penjagaan muke ni. masa nak jadikan kulit biar putih sikit memang payah, macam-macam jenis produk gune. lastly aku gune produk yang kakak aku gune iaitu "TABITA skin care" walaupon harganya agak lumayan tapi muke punya hal mestilah sanggup betol tak? dan buka sahaja kakak aku guna tapi abang dan mama pon guna tau, saudara mara pon banyak guna.. kitaorang dapatkan produk ni kat kak ayu,thanks kat kat ayu yang mengperkenalkan produk ni :)
(menggunakan camera fone)
(camera biasa)
tak edit pape pon selepas 6 bulan menggunakan produk TABITA skin care
gambar-gambar diatas ni memang aku tak edit pon dan korang boleh bezakan sendiri bertapa berkesannya produk ni, liang roma mengecil,kesan jerawat dimuka pon dah pudar. selepas 6 bulan aku menggunakan produk ni, tabita skin care ni sangat terkenal di indonesia ramai juga artis dorang yang menggunakan produk ni, dan yang pasti mestilah ori kalau tidak nanti muka rosak pulak hihi :)
(inilah rahsia saya)
TABITA Skin Care adalah produk kecantikan yang dapat mengatasi berbagai masalah kulit yang anda alami, seperti:
• Menghilangkan jerawat 
• Meratakan lubang bekas jerawat 
• Menyamarkan dan menghilangkan flek-flek di wajah dan pigmentasi/ warna kulit tidak rata 
• Menghilangkan noda bekas jerawat 
• Memutihkan kulit 
• Memperbaiki kulit Kusam 
• Mencerahkan warna kulit 
• Mengecilkan pori-pori 
• Membuat kulit tampak bercahaya 
• Meremajakan kulit 
• Mengencangkan kulit, sehingga anda terlihat lebih muda. 
TABITA Skin Care diadun dengan menggunakan bahan-bahan yang semulajadi/natural, aman dan terbukti memberikan efek sangat baik bagi kulit. Bahan-bahan utamanya antara lain:
• Collagen 
• Serbuk mutiara 
• Japanese Tea 
• Japanese Papaya 
• Vitamin C 
• Vitamin E 
TABITA Skin Care menggunakan ekstrak papaya sebagai bahan utamanya, ekstrak papaya telah diketahui berkhasiat untuk mencerahkan kulit dan mengatasi pigmentasi serta menstabilkan tekstur kulit (yang berminyak jd normal, yang kering jadi normal) sehingga membuat produk skincare sesuai untuk semua jenis kulit dan mengatasi semua masalah kulit.
Selain ekstrak papaya, juga mengandungi vitamin A, C, dan E. Vitamin A dapat membantu untuk mengeringkan jerawat dan membuat jerawat tidak akan muncul lagi. Vitamin C sangat berguna untuk mencerahkan warna kulit secara alami, sehingga warna kulit tidak putih pucat, tetapi putih merona dengan sentuhan pink segar merona di pipi anda sehingga kecantikan anda terlihat alami, tidak seperti menggunakan skincare yang lain di mana akan memberikan kesan-kesan yang tidak disenangi.
Tidak menggunakan bahan-bahan yang berbahaya seperti MERCURY dan HYDROQUINON di mana banyak digunakan oleh produk-produk kecantikan. Bahan berbahaya ini dapat menyebabkan kesan yang negatif bahkan kanser kulit.
Perlu diketahui bahawa ciri dari skincare yang menggunakan MERCURY/ HYDROQUINON biasanya pada masa pemakaian, wajah akan menjadi merah dan dilarang untuk terkena sinar matahari. Tetapi TABITA Skin Care tidak demikian, dengan bahan alami yang diadun secara profesional. Semua Produk TABITA Skin Care sangat sesuai digunakan pada sebarang jenis kulit tanpa kesan samping.
P/S : harganya yang berpatutan sekitar RM4++ dah boleh dapat, dan jangan pulak cari yang tiruan nanti rosak pulak muka,untuk pertanyaan lanjut boleh inboks saya di http://www.facebook.com/ELMY.NADIA

Khamis, 8 Disember 2011

berambut hitam

black hair
rambut hitam,akhirnya aku mengambil keputusan untuk menghitamkan rambut, sudah terlalu lama aku berambut perang dan hari ini tanggal 8/12 aku membuat kata putus untuk menghitamkan rambut, niat dihati nak perangkan lagi tapi tadi belek punye belek laci abah terjumpa benda ni,abah selalu hitamkan rambut guna benda ni kalau uban die muncul (sory abah end main ambik je nanti end ganti k) apa yang pelik lepas rambut bertukar hitam tetiba je nampak lebat, so pada korang yang nak rambut nampak lebat hitamkanlah hihi..

BSY noni black hair magic ini ialah bahan semulajadi dari biji noni iaitu buah mengkudu ia dapat memberikan kesihatan pada rambut, ia dapat menghitamkan rambut dalam masa 10 minit,dapat mengatasi masalah kelemumur,ianya selamat dan sihat tanpa pewarna rambut serta bahan kimia. cara penggunaannya yang mudah iaitu seperti shampoo, dan dibiarkan selama beberapa minit sahaja.bayangkan lah rambut aku yang perang tu.ceh macam penjual je aku ni, benda ni senang je nak cari, kedai jamu banyak jual. pada makcik pakcik yang beruban tu nak sorok uban macam abah ngan mama selalu buat boleh lah gune BSY shampoo ni :), nak tau lebih lanjut boleh nengok info disini :http://blackhairmagic.blogspot.com/search/label/Product%20Knowledge

kenangan bersama cst production

akhirnya sudah tamat latihan industri aku di tempat yang paling membawa kenangan kepada aku di CST PRODUCTION, the best ever,pengalaman yang tak dapat dilupakan dimana aku belajar serta menimba beberapa ilmu dari mereka mereka.. macam mana nak edit video menggunakan final cut dan banyak lagi aku belajar disini. selain tu dapat mengenali para abang-abang dan kakak yang sangat baik.kat sinilah juga aku mengenal mereka yang bernama en rosli,kak niza,abg2 shahir,rudy baha,abg bidi,abg rudyteng,fahim,kia,ayin,a'a,wan,syamil,faie,zul,hakim,ajib,mim dan ramai lagi...terima kasih

pada hari meeting yang terakhir tah macam mana tak dapat aku tutup sebak nak memberi sedikit sebanyak ucapan terima kasih pada mereka, nak tutup punye tutup sebak tup tup tup meleleh airmata(huwaaaa malunyaaa)
terima kasih pada en roslii raikan majlis perpisahan di REDbox, seronok dapat bos yang sangat baik walaupon aku jarang bercakap ngn die(sebab takut nengok muke die tegas) tapi orangnya sangat baik. pada hari itu kami berkarokei, malu xterkata bila kene nyanyi(sbb suara sumbang) then lastly dorg nyanyi ramai2 tok aku. airmata ni jatuh berderai2 :'( rindunya kt dorang.dapat mengenali orang yang seperti mereka..tapi hari tu abg bidi ngn kia ngn ayien tak datang, rasa kekurangan tak dapat nak salam2 terakhir ngan dorang.





<--di sebelah ni namanya kak niza. kitaorg berdua jelah wanita dalam ofices tu, so ape pon aku share ngn kak niza. teman die g beli barang, cari barang. kak niza orangnya sangat baik dan die dah aku anggap seperti kakak sendiri, dia juga banyak bagi aku nasihat..hais rasa rindu betol bila tak dengar kak niza membebel pasal sampah, pasal kerja :)




ajid , abg rudy, hakim dan abg shahir
zul
faie
wan,min,fahim,akak lina
kepada keluarga di CST PRODUCTION terima kasih banyak banyak sebab menerima saya sebagai pelajar pratikal, terima kasih sebab banyak memberi tunjuk ajar pada end, jasa mu amatlah dihargai dan dikenang, mintak maaf sebab tak pandai memberi ucapan tapi tanda terima kasih itulah yang dapat saya ucapkan pada semua.sekarang saya rindu nak bangun pergi keje, rindu nak dengar suara riuh rendah dalam ofices, rindu nak dengar suara kak niza popetpoppet, rindu nak pergi shoot gedegang ngan abg rudy,fahim kia.. rindu nak kacau abag bidi(pondan tua) nak main lukis2,rindu nak tombok badan fahim ngn kia,rindu nak dengar suara bawel hakim,nak sakat gelak faie ngn zul si kening,wan yang kembung.. ajib yang anti sosial mengadap pc je. saya rindu semuaaaaaaaaaaaaaaaa.. huwaaaa :'( kalau panjang umur,ada jodoh kita jumpa lagi ya.