Khamis, 24 November 2011

laporan laporan pratikal

Buku Laporan Latihan Industri/Pratikal
untuk yang sedia maklum sekarunk sudah bau bau bulan DISEMBER bakal menjelma. dan bulan itu jugak lah bakal berakhirnya cerita sejarah aku pratikal di CST PRODUCTION pada 2/12 nanti. semestinya aku sedih :'( (sapsupsap) tapi ape yang pasti ada satu benda bakal memeningkan dan membzkan aku iaitu membuat laporan pratikal, yeah dan itu yang sangat menyeronokkan huwa huwa huwa :P . 
ada satu hari ni mood tengah baik nak buat laporan la katakan,amik laptop,duduk depan pc baru je nak menulis tiba tiba ,buku format pratikal boleh hilang damnnn... potong mood kot wehh huwaaa sangat menyakitkan hati betol la. mana aku letakk!!! adakah kakak aku dah buang masa dia kemas bilik tu??hurmmm muskil..
(sedapkan hati apa kata buat ape yang perlu dulu end) okie dan aku meneruskan kembali membuat laporan :) wee..nak buat folo format internet takot kene reject jadi chill dulu la tanya member-member yang mana leh membantu :) .tapiiiiiiiii... ade ke kawan yang nak share dengan aku??erkk tanda tanya

PESANAN: kepada rakan rakan yang tengah pratikal selamat menjamu mata dengan membuat laporan pratikal, dari saya end :)

Selasa, 22 November 2011

21/11/2011 BOLA SEPAK MALAYSIA (the best ever)








Debaran demi debaran yang kita hadapi,tapi alhamdulillah kita berjaya membuat para penonton indonesia terdiam,terpaku,terkedu dan banyak lagi ter,dan tidak lupa kegembiraan dirasai oleh penyokong malaysia termasuk "aku". syukur ke hardrat ilahi kerana team pasukkan harimau melaya berjaya merangkul "gold medal" dalam pelahwanan bola sepak,kita dapat membawa pulang ibu segala emas medal, seperti sedia maklum bagi indonesia medal emas bola sepak adalah medal ibu segala pelahwanan,yeahhhh.. kalau korang nengok dan boleh rasa tarikh 21/11 semalam semua meraikan kemenangan yang amat bermakna. rakyat malaysia besatu bersama-sama, seperti kata-kata perpatah melayu "bersatu kita teguh,bercerai kita roboh" apa yang dapat dilihat semalam semuanya bersatu,aku dah macam nak menangis menyasikan pelahwanan yang panjang ini.dah macam piala dunia semalam :)


pesanan untuk pasukan malaysia: terima kasih memberi perlahwanan yang cukup bermakna,cukup debaran,cukup menajubkan terima kasih :)
pesanan untuk pasukan indonesia : permainan yang sangat memberi saingan yang bagus :)

Rabu, 2 November 2011

marilah membaca-dari saya end

assalamualikum dan salam sejahtera :) . sekarang belum lagi bulan membaca,tapi apa yang boleh di sharekan bersama korang ialah mengenai membaca amalan mulia, mungkin dulu bila kat sekolah,cikgu suruh membaca tapi kita malas,lepastu bila open buku je mulalah mata dah mengantuk, betol tak?
(sebab aku pon pernah rasa semua benda ni)
tapi baru sekarang aku mula sedar yang membaca ni memang menyeronokkan, ini serius ..bila kita membaca kita akan dapat ilmu yang kita dapat, tak kisahlah membaca ape pon janji ia tetap membaca.. zaman sekarang pon bukan hanya ada buku je kita nk membaca, selain dari buku, kita boleh baca di internet,blog, surat khabar, majalah dan lain-lain..
kenapa aku cakap seronok : sebab contoh kita dengar orang tu cerita mengenai sesuatu sumber yang korang pernah baca, dia hanya tau cerita tapi die tak tahu jalan cerita, tup tup korang dah boleh bagitau die,lama lepas tu memang cerita betol(time tu aku rasa seronok sangat sebab cerita aku cakap tu betol)
sebab aku dah baca benda-benda yang fakta :)

p/s untuk korang : marilah membaca,benda2 yang fakta :) 

Selasa, 1 November 2011

COLDPLAY datang MALAYSIA ...

coldplay
lagu the scientist yang paling popular dan fav :)

first sekali ape yang aku nak kongsikan kat korang ialah berita paling gembira buat aku dan para peminat setia coldplay...
WHAT!!!! COLDPLAY nak datang MALAYSIA.. betol ke tak berita ni? tapi kalu betol "cool beb"  apa yang pasti superband dari british ni dijadualkan akan membuat opening asia tour 2012 mereka di malaysia iaitu kuala lumpur pada bulan 4,lawatan seterusnya ke bangkok,jakarta,manila dan tokyo.korang happy tak?
p/s saya : plss jangan hampakan kami coldplay :) big smile
              berita ni aku dapat di http://www.digiartworkstudio.com/malaysia/?p=49