Jumaat, 26 Ogos 2011

dapat GAJI

muke dapat gaji
alhamdulillah ,hari ini dapat gaji (alaun) amin .boleh la beli sikit baju untuk raya horayyyyyyyyyyyyy :) terima kasih cst production 

Rabu, 24 Ogos 2011

UCAPAN RAYA banyak dah

kalau dulu guna merpati,guna kad tapi sekarang tidak lagi. dunia makin maju pakai teknlogi pon dah tinggi kan orang sekarang tulis je kat facebook,blog,twitter,email dan macam-macam lagi. dan sekarang pon memang tengah ramai yang dah mula tag picca ucapan raya . wahhhh dah mula rasa bahang hari raya tu :) cube kalau korang pikir akan datang macam mana pulak kan mesti lagi maju hihi :) tapi janganlah sekali dilupakan yang lama contohnya kad raya tu kalau tak, tak dapat la nak gantung-gantung kat pokok,lekat tepi rumah kat dinding(ada kan macam tak pernah nengok bila beraya rumah orang) lain pulak bagi aku,ucapan raya aku lebih suka buat video hihi sebab ada gerak geri,dapat dengan dari mulut dan dapat nengok gelagat. 
ni video aku dan adik beradik,cuma abang yang pertama je gediks tak nak join,malu katanya. ha tapi inilah video ucapan raya tahun lepas, jadi untuk ucapan raya tahun ni,nantikan la ye dari saya dan adikberadik :) . iklas kami buatkan nanti :) jadi sebelum tunggu boleh la layan ucapan raya tahun lepas punye :) bye2

short film raya baru dari cst production (almari baru)


sempena di hari raya ini crew cst ada buat satu iklan hari raya yang menyentuh perasaan yang boleh mengimbas balik kita dan ibu kita serta zaman kita ,kadang kala kita hampir terlupa dengan apa yang kita pernah dapat betul tak?(kat diri sendiri jugak) . okiea mari kita layan.. rugi betol tak ikut pergi shoot ritu (kes takde sapa nak hanta) tapi takpe yang penting cayalah terbaikkkk lagi-lagi lakonan wak kopi keras (kia) dan a'are si botaks.
P/S:SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR BATIN peace

Isnin, 22 Ogos 2011

carta rambutku

carta rambut yang pernah aku buat "inilah mahkota perempuan"
dari rambut asal bermula belah kira dah sekarang belah kanan pendek sederhana 
tahu tak dimana letaknya mahkota perempuan ,di hidungya kaa,di mukanya kah di telinganya kah.. mahkota perempuan terletak di rambutnya selain darenya hihi.. ini yang orang kata lah dan yang aku dengar. okies inilah antara rambut yang pernah hidup di zaman aku,dari yang panjang sampai lah pendek,di setiap rambut memainkan banyak sejarah dan ceritanya yang tersendiri.antara fav rambut aku ialah rambut panjang wevy hais bila lagi nak panjang macam tu kan hais tapi takpe zaman tu dah berubah apa yang penting teruskan maju kehadapan jangan kebelakang okies(ape motif aku open cite ni) mybe rindu rambut aku ahahah

THREADING kening di vaani's


nilah antara contohnya



kawan kawan dah nengok belum video kat atas ni...ha pernah tak korang mencabut bulu di muke dan tau tak korang kat muke kita ni ada bulu-bulu kecil,lebih jelas dan nampak di atas bibir(yang seperti misai tu) baru baru ni aku dan ahli keluarga pergi ke jalan tar kat bangunan shophouse/smohouse. okies kat dalam tu ada satu kedai VAANI'S EXCLUSIVE BEAUTY SALON ape yang aku buat kat situ,pada mulanya nak teman akak dan saudara aku yang buat sebab akak aku dah biasa buat benda ni,jadi join la dorang. tapi lama-lama mama pulak join nak try tup tup aku pon join jugak nak try ,aku buat di kening dan atas bibir sahaja , okies mari nak menjelaskan lagi THREADING ni digunakan diseluruh muke termasuk bahagian atas bibir,dagu,kening,brewok dan pipi,kaedah ini mengunakan benang sebagai percabutnya,harga yang disediakan pon murah,kening RM10 atas bibir RM6 kalau full face dalam RM45 je wah memang murah. kaedah ni jugak melambatkan proses penumbuhan di muke dalam 5 atau 6 bulan bergantung pada penumbuhan individu seseorang jangan takut pulak, takdelah tubuh lebat macam monyet tu hihi..dan bagi yang gemar ber make up tu memang digalakan lah  membuat tapi ape yang penting muke korang akan nampak licin sangat dan putih sikit :) . adakah proses ini menyakitkan?? hurm bagi aku boleh la tahan sakit sampai meleleh airmata tapi ikut individu jugak,sebab aku cepat rasa sakit kalau kakak aku chill je. okie kat situ juga menyediakan banyak services lain jadi
P/S tok semua : selamat mencuba :)

tadaaaa see hasilnya tidak terlalu nipis dan tebal



Khamis, 18 Ogos 2011

duit syiling baru

ha.. kepada korang semua yang baru nak tahu atau yang tak tahu atau yang baru baca, mari aku bagitahu lebih lanjut... inilah duit syiling baru malaysia, apa yang pasti rekabentuk duit syiling baru ni memang unik,reka bentuk siri ketiga duit syiling malaysia ni mendapat inspirasi daripada unsur-unsur yang mentakrifkan budaya dan warisan malaysia, ciri-ciri dari kraf tradisionak dan flora serta fauna serta ia mencerminkan kepelbagaian dan kekayaan identiti kebangsaan malaysia.titik-titik tu mewakili setiap negeri di malaysia iaitu 14 negeri kesemuanya. hais rasa tak sabar betul nak sentuh,nak pegang duit syiling baru ni nanti.
P/S tok semua : apa yang pasti jangan pulak dah bosan ngan duit syiling nanti main buang-buang pulak, kumpul okies letak dalam tabung,nanti bila susah takdelah sampai dah takde duit celah-celah kerusi diangkat cari duit syiling betol tak (macam pernah belaku je kat saya) pesanan ini ditujukan tok diri sendiri jugak hihihi
SALUR KACANG
wajah: 50 sen
Aloi: brass nickel copper clad
diameter(mm): 22,65
berat (gram):5,66

bunga melur
wajah : 20 sen
brass alloy : nikel
diameter (mm): 20,60
berat : 4,18

ORANG ASLI motif
wajah : 10sen
aloi: stainless steel
diameter : 18,80
berat : 2,98

destar siga
wajah :  5 sen
aloi : stainless steel
diameter : 17,78
berat : 1,72

Rabu, 17 Ogos 2011

There is no perfect father airmata menitis

kalau korang punye naluri sedih yang sama macam aku rasa bila nengok video ni ,serta merta mesti korang akan terbayang muke ayah/abah/daddy/abe korang betol tak? salah satu iklan thailand yang buat airmata aku menitis dan menyedarkan aku bertapa sayangnya aku kat abah,ye mungkin selama ni kita tak sedar sikap kita,kelakuan kita dan pandangan kita pada mereka tapi hakikatnya jauh disudut hati diorang "sayang akan anak" . event kita tak layan,kita tengking,kita ejek,mereka tetap sayang akan kita. terima kasih video yang menyedarkan aku.
p/s:

Selasa, 16 Ogos 2011

orang asing bertanya jalan

semalam punye semalam aku naik ktm atau lebih dikenali (kereta api tanah melayu) sedang ahsik aku tunggu sambil termenung tetibe dengar satu perbualan diantara mat bangla dengan seorang wanita melayu di berlainan situasi:

SITUASI 1
lokasi: luar train
mat bangla : boleh saya tanya?
wanita melayu : nak tanya apa! (kasar bunyinya)
mat bangla : sini train ke nilai ?
wanita melayu : yelahhhhh!!!
lalu mat bangla itu mengucapkan terima kasih dan berlalu pergi.

SITUASI 2
lokasi:dalam train
(mat bangla termasuk kat dalam kawasan wanita sahaja)
wanita melayu : hey ini tempat perempuan sahaja,bute ke?
mat bangla : (muke terpinga2 berlalu kesebelah)
wanita melayu : bodoh! (sambil membebel pe benda tak henti2)

apa yang aku nak tekankan kat sini ialah, tak kira lah apa bangsa sekali pon,kita ada adap,orang melayu lagi jwapan yang diberikan dah okie tapi kasar bunyinya tu yang tak brape ok,pastu nada tinggi bukan main. skrunk kan bulan puasa,kesian aku nengok mat bangla tu muke sedih je ,kesian aku nengok.kalau tak suke ngan orang pon jangan la cakap nada tinggi macam tu,tak sedap orang dengar.

Khamis, 11 Ogos 2011

aktiviti untuk hari ini :)

keluarga cst
the best ever..  nengok la muke muke diatas ini. yeah dorang sangat sporting dan sangat terbaik bagi aku, pic ni ialah salah satu memori yang bakal aku simpan sampai bila bila :) .
hari ni pagi pagi lagi aku dah pakai baju kurung sebab ada shoot untuk envelope raya kat office :) . wah memang banyak betol ragam ragam yang kelakar bila ber snap sana sini, seronok betol rasa. dah sebulan lebih jugak aku pratical kat sini,tersirat dalam hati "alhamdulillah dapat pratical sini,mereka semuanya sekepala,baik dan banyak memberi tunjuk ajar amin" kelakar yang tak terhingga lah nak terkeluar isi perut jadi ini ialah sebahagian keluarga baru aku kat sini :)

Selasa, 9 Ogos 2011

HAPPY BUFDAY TO MY BOISSS

ALHAMDULILLAH akhirnya cupcake yang aku idamkan untuk bagi kat dia termakbul amin. iaitu cupcake raggae/rasta hihi... okies kenapa dan mengapa aku pilih warna nie, sebab die suke ngn bob marley raggae ,aku pon suke & minat kitaorg sama,music pon sama, dalam cake ni banyak makna antaranya gelang raggae yang kitaorg sering pakai sama2 dan dalam cupcake ni gak ade muke die dan muke aku hihih.. penat juga lah cari kt mana nk order dan makbulkan angan2 ni n akhirnya teringat kwn yang reti buat cupcake so order terus kat die. dan pada korang yang berminat nak buat or order cup cake untuk bf,mama,abah or sesape je leh la usha cup cake die http://www.facebook.com/profile.php?id=533513291 nama dia ayeem tazli :) cup cake yang die buat mmg perfect la beb hihii ckp je korang nk design macam mana ..





<--- HAI bufday boy, happy bufday to you :) yang ke 22 tahun okies dah besar dh awak. makan banyak banyak okies biar gomokk macam badak sembu tau.ritu saya ada bagi awak hadiah tabung kan :) so jangan tak isi duit tau,duit tu penting hihihi buat masa depan, 10 sen pon dah penting ,kalau nampak 5 sen tu pon penting so simpan okies ..

ucapan bufday dari saya yang benar elmy nadia :) opss pesanan : if nk dgr kasi off dulu lagu kat bawah tu yeeee hihihi

Selasa, 2 Ogos 2011

SELAMAT BERPUASA


P/S : KEPADA SELURUH UMAT ISLAM DIDUNIA, SAYA ELMY NADIA INGIN MENGUCAPKAN SELAMAT BERPUASA KEPADA ANDA, PUASA JANGAN TAK PUASA kecuali perkara dot dot dot okies :)

ready untuk makann yeahh
hari ini hari kedua berpuasa dibulan ramadhan ini, hari kedua juga berbuka bersama-sama keluarga tercinta :) .  seperti biasa anak dara mestilah tolong mama masak kat dapur kan, jadi menu pada hari awal-awal puasa,biasalah mestilah banyak. 



<-- yeah ini adalah salah satu resepi yang wajib bagi keluarga aku, kalu bukan sotong goreng tepung takpon udang goreng tepung yummy sedap sehingga menjilat jari,rangup die tak terkira tau tak.biasalah tangan ibu yang mengaul perencahnya mesti la TERBAIKKKK......



<--- siap sedia untuk dihidang