Isnin, 2 Mei 2011

CHILL OUT wit FAMILY

FAMILY FIRST yes kenapa mesti cakap macam ni sebab keluarga adalah segala-galanya.mybe ade yang dah terjanji dengan kawan-kawan,boyfrn nak keluar sama-sama masa tengah cuti ni,tapi batalkan lak atau tanguhkan dulu(kalu dorang terasa takpe better dari buat family sendiri terasa kan)sory sangat cuti tak lah lama mana kan,antara keluarga,sahabat,dan BF,mestilah kita utamakan FAMILY rite..dorang la segala-galanya.
okies mari mulakan tadaaaaaaaaaaaaaaaaa.......
OMG OMG hihihi ayat semasa masuk kedai perabut. cuti cuti hari minggu,bersama family meluangkan masa kitaorg di dalam kereta,kedai perabot,IKEA,curve,
ou dan ....... mama sibuk sangat nak pergi kedai perabot kat jalan universiti katanya ada jualan besar besaran.. satu je aku tak minat,rumah dah penuh ngn perabot,tak habis2 nak masukkan perabot lagi ke??? untuk pengetahuan korang mama aku ni memang suke berbelanje barang-barang rumah dari untuk diri sendiri kita sebagai anak layan dan folo je okie janji dia happy :). lepas dari pergi kedai perabot kitaorg dapat idea nak pergi ikea,tapi abah boleh salah jalan pulak sampai PJ tapi belah pelusuk mana tah boleh sampai kampung indo mana tah,ramai betol pekerja kilang kat situ,mata aku meliar nampak BAKSO,NASI PECAL wahhh teringat-teringat hihi ..dan akhirnya jumpa jugak lorong yang betol tapi sikt agak la lama haha :D ...abah memang suka lalu laluan baru dan kitaorg pon memang suke main sesat sesat hihih... lepas tu makan kat ikea haha datang semata-mata rindu ngn karipaf ikea haha :P.lepastu kami meghabiskan masa shopink di curve pusing ou snap pic tu ini dan lain lain..nak pic pic kongsi sama-sama ngn korang :)


IKEA FOOD
sape yang tak tahu makanan yang paling laris dalam ikea ni.. kalau bukan KARIPAF dan HOTDOG rite.. 
KARIPAF-berintinkan kentang dan yang uniknya ada telur huhu walaupon aku tak berapa minat telur tapi sedap jugak benda ni digabungkan bersama.lepas tu berbaloi2 tau tak karipaf die dah la besar.jangan jadi tamak beli banyak2 makan sendiri gerenti tak habis hihihi



HOTDOG
dan ini hot dog die.simple n nice
die siapkan roti ngn hotdog then kene pandai-pandai la letak cili,bawang ngn yang kuning tu,yang telah disediakan di situ.. tapi korang jangan amik bawang ngn kuning tu lelebih nak tahu kenapa try la hahah(saje kenekan korang)


utamakanlah keluarga kerana apa
boleh pikir sendiri kan :)
saya berbangga mempunyai keluarga begini walupon kadangkala bergaduh,bertengkar,bertumbok,ber ber dan banyak ber tapi merekalah segala-galanya.dah lama tak rase macam ni sebab study jauh lagi haiss :)




hari berikutnya.. wah MCD MCD wajib okies makan benda ni.. mula-mula family ajak makan sate kt kajang tapi memandangkan ramai yang vote nak makan MCD jadi MCD menang la hihi.. pelahap MCD kat bangi.. huhu aku dah lama tak makan jadi order macam-macam,nak gemuk punya pasal la hahaa :P.. nyum nyum 


p/s: KELUARGA SANGAT PENTING JADI HARGAI MEREKA OKIE dalam masa yang sama dapat pau mama macam macam THANKSSSS

Tiada ulasan:

Catat Ulasan