Khamis, 26 Mei 2011

KEK TERBANYAK DI PERLIS yumyyumy

short sem aku dihiasi dengan pelbagai event yang dianjurkan di poly aku, kek terbanyak "BOOK OF REKORD MALAYSIA" yang dianjurkan di perlis dan hari jadi raja perlis . kalau korang nak tau banyakk betol kek yang sedap sedap dari pelbagai ajensi-ajensi swasta dan kerajaan. menjuling mata nengok kek ni.tak sabar betol nak pelahap kek2 ni.

okies time ni kami diberikan tugasan seperti biasa menjadi krew krew untuk membantu dan menyenangkan lagi masa dan waktu ..


<--sedang menerima arahan untuk menyampaikan maklumat ..sebelah2 tu lect2







kek yang paling besar dan terbaik ..cantikk gilerrr perhhaii tapi takleh nk makan .kek-kek macam ni selalu buat hiasan je kan kan. okies bila event ni habis setengah kek didermakan di kebajikan-kebajikan tertentu,dan yang lain ape lagi kami kami la pelahap. tapi time ni aku memang tamak haloba sangat sangat,amik kek yang tak potong 3 jenis perhaiiii sampai bilik makan pon tak habis.so tu la orang cakap jangan tamak ORANG TAMAK SELALU RUGI betol tu jadi ingat okies end dan kawan kwan ...

Rabu, 25 Mei 2011

..........................

kadang kadang hati sering menjadi tanda tanya " BILA ADA BOYFRIEND/GURL RASE MACAM TAKNAK ADA, SINGLE IS BETTER BUT BILA TAKDE BOYFRIEND/GURL MESTI KITA NAK ADA" kan kan.. persoalan demi persoalan..YES inilah hati,hati yang membuat kite tetap dan tak tetap je ..

Rabu, 18 Mei 2011

KONVO

blog............ lamanya tak menyentuh kau wahai blog.. okies untuk sekian lama tak becerita kan kan.. okies baru baru ni tempat aku study telah berlansung majlis konvo ..so aku sebagai krew krew kene membantu untuk beberapa hari .. yeah kami bukan bersama sahabat kawan tetapi turut disertai oleh lect lect kami hahaha.. seronok ronok bekerjasama ngan mereka-meraka dan seronok dapat nengok semua orang penat.. tahniah pada SENIOR SENIOR yang amik anugerah pada hari itu.. dan seronok bila faiz kawan aku jadi pengarah untuk kitaorg ..kerja dengan dia best macam tu la baru ada gaya dari orang orang yang hanya tau membebel je kan kan..
cerita lain sebelah pagi :yang amik sebelah pagi ni budak2 yang diketogerikan cemerlang kira yang power2 la susah tau nak dapat sebelah pagi,akedemik,sukan kene hebat lah hihihi dan bukan itu saje elie suriati pon ade tau tau hihih :P aku sebagai camera WOMAN bukan main ligat lagi hihi :P . aku rase sungguh terharu pada yang dapat anugerah cemerlang bukan main gigih lagi bape SEM dorang dapat anugerah KJ kan.. then ade yang buat aku dan kawan kawan mengalirkan airmata apabila mendengar seorang pelajar yang baru kehilangan ayah dan berjaya mendapat anugerah pengarah :'( tahniah beb then jelous bila nengok dorang amik dan yang bagi bukan calang calang tau tak ..
sebelah petang: ha yang belah petang sume hihihi :) .. okies firstly ade cite sedih aku dengar bila salah satu senior aku tak sempat amik anugerah dia gara-gara die pergi toilet then nama die terlepas dan yang lebih malang dia xdapat lah snap gambar anugerah dia so sadd..okie untuk korang korang yang bakal amik. jangan la gatal2 nak keluar pergi toilet ke ape..tahankan je k konvo bukan sekali tau tau ..






okies ni la bahagian keje aku.. camera woman ape nengok nengok.. ade bakat okies :)

Isnin, 2 Mei 2011

CHILL OUT wit FAMILY

FAMILY FIRST yes kenapa mesti cakap macam ni sebab keluarga adalah segala-galanya.mybe ade yang dah terjanji dengan kawan-kawan,boyfrn nak keluar sama-sama masa tengah cuti ni,tapi batalkan lak atau tanguhkan dulu(kalu dorang terasa takpe better dari buat family sendiri terasa kan)sory sangat cuti tak lah lama mana kan,antara keluarga,sahabat,dan BF,mestilah kita utamakan FAMILY rite..dorang la segala-galanya.
okies mari mulakan tadaaaaaaaaaaaaaaaaa.......
OMG OMG hihihi ayat semasa masuk kedai perabut. cuti cuti hari minggu,bersama family meluangkan masa kitaorg di dalam kereta,kedai perabot,IKEA,curve,
ou dan ....... mama sibuk sangat nak pergi kedai perabot kat jalan universiti katanya ada jualan besar besaran.. satu je aku tak minat,rumah dah penuh ngn perabot,tak habis2 nak masukkan perabot lagi ke??? untuk pengetahuan korang mama aku ni memang suke berbelanje barang-barang rumah dari untuk diri sendiri kita sebagai anak layan dan folo je okie janji dia happy :). lepas dari pergi kedai perabot kitaorg dapat idea nak pergi ikea,tapi abah boleh salah jalan pulak sampai PJ tapi belah pelusuk mana tah boleh sampai kampung indo mana tah,ramai betol pekerja kilang kat situ,mata aku meliar nampak BAKSO,NASI PECAL wahhh teringat-teringat hihi ..dan akhirnya jumpa jugak lorong yang betol tapi sikt agak la lama haha :D ...abah memang suka lalu laluan baru dan kitaorg pon memang suke main sesat sesat hihih... lepas tu makan kat ikea haha datang semata-mata rindu ngn karipaf ikea haha :P.lepastu kami meghabiskan masa shopink di curve pusing ou snap pic tu ini dan lain lain..nak pic pic kongsi sama-sama ngn korang :)


IKEA FOOD
sape yang tak tahu makanan yang paling laris dalam ikea ni.. kalau bukan KARIPAF dan HOTDOG rite.. 
KARIPAF-berintinkan kentang dan yang uniknya ada telur huhu walaupon aku tak berapa minat telur tapi sedap jugak benda ni digabungkan bersama.lepas tu berbaloi2 tau tak karipaf die dah la besar.jangan jadi tamak beli banyak2 makan sendiri gerenti tak habis hihihi



HOTDOG
dan ini hot dog die.simple n nice
die siapkan roti ngn hotdog then kene pandai-pandai la letak cili,bawang ngn yang kuning tu,yang telah disediakan di situ.. tapi korang jangan amik bawang ngn kuning tu lelebih nak tahu kenapa try la hahah(saje kenekan korang)


utamakanlah keluarga kerana apa
boleh pikir sendiri kan :)
saya berbangga mempunyai keluarga begini walupon kadangkala bergaduh,bertengkar,bertumbok,ber ber dan banyak ber tapi merekalah segala-galanya.dah lama tak rase macam ni sebab study jauh lagi haiss :)




hari berikutnya.. wah MCD MCD wajib okies makan benda ni.. mula-mula family ajak makan sate kt kajang tapi memandangkan ramai yang vote nak makan MCD jadi MCD menang la hihi.. pelahap MCD kat bangi.. huhu aku dah lama tak makan jadi order macam-macam,nak gemuk punya pasal la hahaa :P.. nyum nyum 


p/s: KELUARGA SANGAT PENTING JADI HARGAI MEREKA OKIE dalam masa yang sama dapat pau mama macam macam THANKSSSS