Jumaat, 15 April 2011

game GAME game

halooo orang orang...korang suke game tak??? orang kata biasanya yang suke main game ni, budak kecik je tapi orang yang cakap macam tu memang silap kan kan, dunia kita sekarang ni orang-orang besar yang paling suka sangat ngan game rite..untuk pengetahuan korang,game ni ada kebaikkan dan keburukkannya..
KEBAIKKAN : 
1. bila seseorang 10sion, untuk hilangkan 10sion tu ape lagi pergi la on game, tapi mesti game yang korang suka ok! barulah mood korang yang dari marah or monyok tu bertukar kepada HAPPY..
2. bila korang tengah bosan-bosan,semua assgmnt dah siap,keje dah beres so apa lagi open GAME so mood korang yang bosan tu akan dipenuhi dengan mood-mod ceria hihihi
(ada banyak lagi kebaiikkan tapi kalu cerita melebih pon mesti korang bosan nak baca then terus open game)

KEBURUKKANNYA : 
1. ianya melalaikan, bukan apa bila kita dah terlampau khusyuk,sampai mama panggil kita tak dengar,mak suruh makan,kita cakap "yeeeeee kejup lagi,makan"sebab apa? sebab terlalu mengutamakan game tu.
2. boleh terikut-ikut dengan game tu hihihihi
(dan banyak-banyak lagi,tak nak cite jugak sendiri paham kan MASING2 DAH BESAR sendiri paham)

lagipun main game kat mana-mana pon boleh dah sekarang,kat PSP,LAPTOP,PC,dan macam-macam jenis lah.. tapi aku lebih suka main kat LAPTOP sendiri sebab besttt hahaha...

selit sikit, now game paling khusyuk sangat aku main ape lagi kalu tidak lain tidak bukan THE SIM, tapi ada orang cakap and melalui laman blog,bloger2 yang menulis, game tu haram urmmmm tah lah ..tapi tak dinafikan game tu best. sebab apa tau, game tu macam life kita sendiri,kita boleh pergi keje,kawin,ada anak,buat rumah, dan macam-macam .
P/S : tapi semua game terpulang ngn korang nak main game apa janji korang HAPPY k, korang happy kawan-kawan,family,atok nenek kita pon jadi happy rite :)









Tiada ulasan:

Catat Ulasan