Ahad, 10 April 2011

FREEMASON

hai korang semua, today aku nak bagi sikit pendapat tentang freemason,mungkin ramai yang xtau ape itu freemason....sory la tujuan aku tulis ni nak bagi sedikit sebanyak keterangan kat korang semua,munkin makin hari makin ramai yang pakai pakaian freemason bukan xbagi korang pakai tapi kene paham la sedikit sebanyak tentang benda ni mybe ramai yang xtau kn kn, walaupon ade beberapa orang kawan aku yang turut memakai so nak tegur salah jadi aku tulis kat blog je k. walhal bukan sahaja dipakaian,turut dapat dilihat dari sudut gaya orang2 yang mengambil gambar2,cube try open or selak sikit sebanyak pic korag or pic kawan2 korg mesti ade gak yang ade,tipu la cube lihat mesti ada gaya segitiga di mata dan macam2 gaya lagi orang buat,dulu pon aku pernah ada baju ni tapi setelah dapat tahu apa maknanya aku pon buang sume pakaian tu :) so sebagai KAWAN2 mari kita selongkar apa itu FREEMASON..(bukan nak cakap diri ni bagus sgt)


FREEMASON
Freemason adalah organisasi Yahudi Antarabangsa, sekaligus merupakan gerakan rahsia paling besar dan paling berpengaruh di seluruh dunia. Freemason terdiri dari dua kata yang di satukan. Free ertinya bebas atau merdeka, sedangkan Mason adalah juru bangun atau pembangun.
Tujuan akhir dari gerakan Freemason ini adalah membangun kembali cita-cita khayalan mereka, yakni mendirikan Haikal Sulaiman atau Solomon Temple.
Tentang Haikal Sulaiman atau Solomon Temple ini sendiri banyak sumber yang mendefinisikan berlainan. Salah satu tafsir yang paling popular adalah, bahawa Haikal Sulaiman berada di tanah yang kini di atasnya berdiri Masjidil Aqsa.
senang cerita
FREEMASON adalah organisasi DAJJAL(kalu benda ni pon korang xtau hais susah mau habak lagi)

SUMBER YANG KORANG LEH LEBIH FAHAM
atau pon try download THE ARRIVAL (bukan aku terlampau paham sgt tapi lepas nengok pon dah bleh paham kan)
korang search je nnti jumpa la makna2 nih,rajin2 la amik tau sume ni k,jangan dok menghadap lappy,FB,twitter or pape je la...
bukan tu je benda ni mybe dan merebak jauh merata2,ada kat bangunan2 ada kat macam2 lagi tapi ritu aku naik tren KTM ke ape tah kat kusi tu ade symbol benda2 ni,so xleh wat apa lah xkan nk koyakkan haha...


antara contoh lain :

antara baju yang ade freemason
gaya di mata

antara artis yang paling hebat gaya freemason
lady gaga

P/S : so leh paham kan sekarunk,mybe baju korang beli tu mahal2 beratus2 tapi sebelum beli baju tu nengok2 lah dulu k,dan fahamkan apa makna tu,ni bila sarung mak aii bangga gile yes sy tau ia lawa tapi orang yang paham makna ni so tau lah apa itu kn kn.then tau la ikut trend snap pic or edit tapi bialah berfahaman sikit k.
mybe kita xperasan dan xtau menahu benda2 ni,aku xmara korang nak pakai,pakailah tapi aku just bagi sedikit pendapat if nak mara aku jika aku salah bagi infom mara la,janji kite tegur dan beritahu sesama kita yup yup :)
(aku cakap2 gak,aku pon nak cheak if ade pic2 mcm tu lagi)
peace no war love korang sume





2 ulasan: