Sabtu, 30 April 2011

berkayuh dan kayuh lagi

helo im again.. okies berkayuh,berbasikal,berkocak hihihihi :D tu semua antara stamina untuk pegerakkan kaki.. orang kata bersenam ni bagus kan .. yups saya bersetuju dengan kata-kata itu.. memang bersenam ni bagus disamping itu dapat mengeluarkan peluh peluh yang dah lama tak keluar asik teperap je hihi :).. akhirnya balik dari study la baru sempat aku berkayuh tau tak. sebab kat sana cuaca tidak mengizinkan aku berkayuh hihihi (panas tu pasal la) sambil berkayuh sempat menyempat suruh adik snapkan pic.. bukan untuk tayangan basikal tu hihihi .. okies mybe ada setengah orang kata WHAT FIXIE!! alaaaa ikut trend je nih!! yup mybe ada yang bertanggapan macam tu(sebab aku pon pernah kata macam ni) memang tak dinafikan sekarunk musim budak berkayuh FIXIE .. tapi tak cuba kita tak tahu kan kan.. sekali cuba wahh nice beb.. kaki pon jadi cantik je huwaaahahahahah :D .. pada mulanya fixie ni kepunyaan kakak yang diberi hadiah oleh bf die. tapi tau tau je lah kakak aku bukan mint sangat. so jatuh ke tangan adik adik sudah ... 
cerita dulu, kalau korang nak tahu aku pon tak minat benda benda ni.. lagi lagi masa dapat tahu BF aku beli..grrrrr bukan main geram + mara kat die, yelah bagi aku ni trend .. tapi die jawab no i nak bersenam la bb.. so mara mara gak akhirnya biarkanlah janji dia happy, dan sekarunk aku pulak terejebak.. BUKAN KERANA TREND OKIES.. dah lama tak naik basikal so cube punye cube toikk melekatt..sambil sambil tu boleh hirup udara nyaman,takpon serching2 la sikit(erti kata lain usha2) wakakkaa nakal tak :P. okies la kawan kawan sampai sini je nanti sambung cerita lain k. nah beberapa pic pic untuk tantapan korang..

nengok tu perut aku mak ai tak mak aii.. haiss kenapalah perempuan sekarunk buncit kan kan :P .. nak hilangkan berkayuh la perh lagi kan kan.. sebelum berangkat ke destinasi meh snap beberapa pic. sebelum bergerak mesti buat ada perancangan dan persiapan diri yee kawan kawan,metal itu penting.. baik baik di bukit selamat aku punye ada break jadi selamat sikit(sebab penah jatuh sebelum ni yang xde break) so ikut suke mana yang pro taknak pakai break ikut suke jatuh bukan saya punye diri anda anda dan anda jadi renung-renungkan lah okies :) .isi air penuh penuh tau,makan secukupnya dan ayuhh begerak...


mari mulakan perjalanana  tapi jangan lupa baca bISMILAH dulu okies kawan kawan.. baru lah perjalanan kita diberkati dan hati hati ketika berkayuh


<<---- OMG OMG kereta idaman la beb kasi kejarrrrrrrr

berjalan jalan

suatu pagi mama bukak pintu bilik terus cakap " anak anak bangun nak kluar tak?? kata nak beli charger laptop" dengar je ayat tu, aku end terus bangun dan mencapai tuale hihihi alang-alang nak beli charger mesti mama bagi duit lebih sambil tu ape lagi kan kita SHOPINK hihihi :P . mula mula kami menuju ke kedai makan la apa lagi lapar beb perut ni.. lepas tu mama abah jatuhkan aku dan adik di bunkit bintang .. horayyy terus pergi ke low yat.. macam-macam mata aku nampk. HANDFONE,IPAD,PSP arggggggggghhhhhhhhhhh nak semua kalu boleh. NAK NAK NAK NAK!!!!!!!! itu je aku mampu cakap.. ramai orang kata aku kurus,tapi tok pengetahuan korang sekuris,selidi,sekeding-keding aku ni,aku kuat makan tau tak.. tapi pas makan takkan habis hahaha :P .. masa kitaorg kua ni bape round pulak aku telan macam-macam.




haha nengok mula mula makan nasi lemak kat kedai kawan kakak dan abang abang aku.. hurmm yum yum lama tau tak tak makan bersama-sama mama dan abah kat luar



lepas je mama turunkan. terus berlari lari pergi pavi
makan kat OLD TOWN pelahap asam laksa dia bersama air rootbear.
perhh air rootbear lagi better dari rootbear A&W serius sebab tu aku suke sangat minum kat sini



lastly makan ROTI kat pretzel kt area bb.dh macam jalan jalan cari makan je aku ni kan haha :P
tapi roti dir memang sedap pon .. sebenarnya banyak lagi makanan makanan yang aku pelahap,cume tak sempat nak snap pic dah telah hihi :P so macam mana ada ke yang berkenan lagi ngn gurl kuat makan mcm aku ni hihihi ......
urmm korang pernah tak makan telur berherba... hihihi mesti ade yang pelik dan tak kan... BTW telur herba tu FAV aku nyum nyum .. kedai cina banyak jual.. ala kat bb pon banyak try la okiess sedapp.. tapi lain orang lain lidah kan kan kan :) sampai berjumpa dengan cerita seterusnya .. kiss tok korang

Jumaat, 29 April 2011

ORANG TUA


hey korang dan korang :) .
mood cerita pasal orang tua,semua mesti tau kan apa itu orang tua meh bagi details sikit. orang tua ni orang yang BERUMUR senang cerita. okiea untuk pengetahuan korang aku ni ada sifat sedih or tersentuh bila nengok orang-orang tua. tah lah aku pun tak tau kenapa.. nak dijadikan cerita,cuti sem ni aku banyak meluangkan masa bersama mama,yelah tolong-tolong dia sikit,meringankan beban kata orang.
di pasar
PASAR : korang penah tak pergi pasar tani??? mesti ada yang pernah & tak pernah kan, hurmm......(menung yang lama) masa pagi tu,mama still kat dalam pasar dan aku pulak dah dalam kereta,depan kereta aku ada seorang pakcik dah berumur dah, kesian dia aku nengok,terbongkok-bongkok ambil barang-barang dalam kereta letak kat kete tolak dia tu,dia ambil barang banyak-banyak,masa nak tolak,nengok dari segi muke aku dah tau benda tu berat sangat,boleh bayangkan tak dengan penuh tenaga dia tolak jugak..muke dia aduh sumpah sedih sayuuu je aku nengok,mata aku tak henti-henti perhatikan setiap tingkah laku serta gerak geri dia.tapi agakterkilan bila kereta kami beredar,aku dapat lihat anak dia duduk dalam kereta cuma je..haisss
tahlahh bagi aku,setiap kali aku ternampak orang yang terlalu berumur atau orang tua bekerja aku jadi sedih rasa nak nangis tapi aku tak suke tunjuk yang aku sedih(cover cover sikit)(nak cakap aku pyo ke apa ke cakap lah,tu yang memang terbenak dlm hati weh) tu sebab aku tak minat bila ada member aku yang bersikap tak sepatutnya pada orang tua aku tegur,tpi aku pon bukan pandai tegur sangat takot terasa kalu melampau aku tegur sebab yelah mereka orang orang tua boleh paham khudrat dorang dah tak sekuat kita,nak naik moto pon lemah lambat je,nak jalan terbongkok-bongkok,nak cakap sepatah-patah jadi kita sebagai orang muda boleh paham kan. tak kira lah salah mereka ke ape ke tapi kene ada sikap hormat,repek pakai spek sikit,cube kalu ada anak muda tak hormat mak atau abah kita mesti kita pon mara kan,so macam tu la jugak.tapi aku ada orang tua yang sikap dia melampau-lampau perangai haaa tu korang kene sendiri handle n pandai-pandai lah.ceritanya disini sama-sama lah hormat menghormati antara kita terutama hormat pada orang lama

Isnin, 25 April 2011

if u love me pls let me know,if u dont pls let me go


45 things a girl wants for but wont ask for.
1. Touch her waist.
2. Actually talk to her.
3. Share secrets with her. 
5. Kiss her slowly.
Are you remembering this? 
6. Hug her.
7. Hold her.
8. Laugh with her.
9. Invite her somewhere.
10. Hangout with her and your friends together.
KEEP READING ..
11. Smile with her.
12. Take pictures with her.
13. Pull her onto your lap.
14. When she says she loves you more, deny it. Fight back.
15. When her friends say “I love her more than you”, deny it. Fight back and hug her tight so she can’t get to her friends. It makes her feel loved.
Are you thinking of someone?
16. Always hug her and say I love you whenever you see her.
17. Kiss her unexpectedly.
18. Hug her from behind around the waist.
19. Tell her she’s beautiful.
20. Tell her the way you feel about her.
One last thing you need to do to show her you actually do mean it.
21. Open doors for her, walk her to her car - it makes her feel protected, plus it never hurts to act like a gentleman.
22. Tell her she’s your everything - only if you mean it.
23. If it seems like there is something wrong, ask her - if she denies something being wrong, it means SHE DOESN’T WANT TO TALK ABOUT IT - so just hug her.
24. Make her feel loved.
25. Kiss her in front of OTHER girls you know!
WE MIGHT DENY IT BUT WE ACTUALLY LIKE AND KINDA WANT YOU TO TICKLE US .. 
26. Don’t lie to her.
27. DON’T cheat on her.
28. Take her ANYWHERE she wants.
29. Text message or call her in the morning and tell her have a good day at school, and how much you miss her.
30. Be there for her whenever she needs you, and even when she doesn’t need you, just be there so she’ll know that she can always count on you.
ARE YOU STILL READING THIS? YOU BETTER, BECAUSE IT’S IMPORTANT. 
31. Hold her close when she’s cold so she can hold you too.
32. When you are alone hold her close and kiss her.
33. Kiss her on the cheek; (it will give her the hint that you want to kiss her).
34. While in the movies, put your arm around her and then she will automatically put her head on your shoulder, then lean in and tilt her chin up and kiss her lightly.
35. Don’t ever tell her to leave even jokingly or act like you’re mad. If she’s upset, comfort her.
REMEMBER ALL THESE THINGS WHEN YOU ARE WITH HER NEXT .. 
36. When people diss her, stand up for her.
37. Look deep into her eyes and tell her you love her.
38. Lay down under the stars and put her head on your chest so she can listen to the steady beat of your heart, link your fingers together while you whisper to her as she rests her eyes and listens to you.
39. When walking next to each other grab her hand.
40. When you hug her, hold her in your arms as long as possible.
MAKE SURE SHE KNOWS SHES LOVED. 
41. Call or text her at night to wish her sweet dreams.
42. Comfort her when she cries and wipe away her tears.
43. Take her for long walks at night.
44. Always remind her how much you love her.
45. Sit on top of her and tell her how much you love her and then bend down to her face and kiss her while you’re sitting on her.
You’ll never know when she needs just a little more love ..
tumblr members thanks 

Sabtu, 23 April 2011

selamat berCUTI SEMESTER


HALO my sweet blogger .. hihi hai lama sudah tidak meng-UPdate ini blog.. btw skrunk ni musim cuti semester untuk dua bulan bagi IPTA kami hihi. yes aku tau seronok ronok bagi mereka mereka yang bercuti kan kan. tapi bagi yang last sem mesti sedih betol tak... yelah lepas ni mesti rindu ngan pengalam hidup kat tempat study kan. mana tau lepas ni ada yang sambung,ada yang merantau,ada yang bekerja dan ada pula yang TANAM ANGGUR betol tak?? dan bagi aku pula.lepas ni aku kene PRATICAL iaitu latihan industri untuk mencari serba sedikit pengalaman bekerja pula haisss.. tapi cuti ni aku dapat cuti dua minggu sahaja apa pasalll... pasall aku buat short sem, yelah saje je dari GOYANG KAKI kat rumah better buat short sem so senang lah bebad untuk sem akan datang betol tak... lagipun ramai yang nak amik short sem ni tu yang aku pon join hihi..
OPSS...tujuan aku tulis ni nak bagi sikit ucap mengucap ni kepada :
SENIOR-SENIOR yang akan tak jumpa lagi,sory if ada buat salah kat korang,thanks selama ni ada beri serba sedikit tunjuk ajar kat junior junior korang lagi-lagi sem 3 macam kitaorg yang paling nakal,kepala batu cap angin semua ada hihi..
buat KAWAN-KAWAN sekelas sekerabat..buat ADIK ADIK JUNIOR kami yang mereng best semua.buat SENIOR yang akan jumpa, buat KAWAN-KAWAN berlainan cos berlainan bangsa thanks kepada semuaaaa...banyak benda yang kita kogsi bersama,banyak benda yang kita redah bersama.buat KAWAN SERUMAH SESEWA AKU lagi lah thanks selama sama-sama sewel. korang selamat bercuti.cuti-cuti ni ingat ingat sikit kat kawan-kawan okies.. nanti ada masa aku gegar negeri korang dan korang gegar negeri aku okiesss.. buat pembaca lagi laa TERIMASSSS KASIHH SEBAB SUDI MEMBACA :)

Jumaat, 15 April 2011

ajarkan anak dengan betol

adik yang masih bersekolah tadika, bertanya kepada ibu dan ayahnya....
adik : ibu...ibu.. pantat itu apa??
(muka ibu serta ayah terkejut)
ibu : haisss siapa yang ajar adik cakap benda ni!!!
adik : kat sekolah tadi adik dengar budak tu cakap..
ibu : kalu adik nak tau pantat tu apa, pantat tu pagar dalam bahasa kampung....
adik : owhhh......kalau batang selalu untuk apa......
ayah : batang selalu digunakan untuk kereta sebab dia banyak menggunakan batang besi...
adik : owhhhhh....
satu hari adik sedang bermain-main diluar,kelihatan ayah yang baru pulang kerja.lalu adik lari mendapatkan ibu.
adik : ibu ibu ibuuu... buka pantat,batang ayah nak masuk..
ibu terkejut....

sory 18 ke atas agak lucucah sedikit .. so ceritanya sekarang bukan fokus pada perkataan lucah itu.. mengapakah ibu itu terkejut akan bahasa anaknya??..
so motif aku bangkitkan cerita ini ialah, if one day kita mempunyai anak,ajarkan ia dengan betul dan benar tak perlu la menukar maksud yang sebenar,contoh nya cerita atas ni ..bila dah tukar maksud ape pon tak boleh buat kan.. nak ajar kene betol dan kalau ia berunsur seperti diatas ,katakan padanya yang benar dan berikan larangan percakapan sedemikian rupa di khalayak umum kerada tidak elok.. kan senang dari menukar maksud..
pengajaran: didiklah anak dengan sebaik-baiknya

game GAME game

halooo orang orang...korang suke game tak??? orang kata biasanya yang suke main game ni, budak kecik je tapi orang yang cakap macam tu memang silap kan kan, dunia kita sekarang ni orang-orang besar yang paling suka sangat ngan game rite..untuk pengetahuan korang,game ni ada kebaikkan dan keburukkannya..
KEBAIKKAN : 
1. bila seseorang 10sion, untuk hilangkan 10sion tu ape lagi pergi la on game, tapi mesti game yang korang suka ok! barulah mood korang yang dari marah or monyok tu bertukar kepada HAPPY..
2. bila korang tengah bosan-bosan,semua assgmnt dah siap,keje dah beres so apa lagi open GAME so mood korang yang bosan tu akan dipenuhi dengan mood-mod ceria hihihi
(ada banyak lagi kebaiikkan tapi kalu cerita melebih pon mesti korang bosan nak baca then terus open game)

KEBURUKKANNYA : 
1. ianya melalaikan, bukan apa bila kita dah terlampau khusyuk,sampai mama panggil kita tak dengar,mak suruh makan,kita cakap "yeeeeee kejup lagi,makan"sebab apa? sebab terlalu mengutamakan game tu.
2. boleh terikut-ikut dengan game tu hihihihi
(dan banyak-banyak lagi,tak nak cite jugak sendiri paham kan MASING2 DAH BESAR sendiri paham)

lagipun main game kat mana-mana pon boleh dah sekarang,kat PSP,LAPTOP,PC,dan macam-macam jenis lah.. tapi aku lebih suka main kat LAPTOP sendiri sebab besttt hahaha...

selit sikit, now game paling khusyuk sangat aku main ape lagi kalu tidak lain tidak bukan THE SIM, tapi ada orang cakap and melalui laman blog,bloger2 yang menulis, game tu haram urmmmm tah lah ..tapi tak dinafikan game tu best. sebab apa tau, game tu macam life kita sendiri,kita boleh pergi keje,kawin,ada anak,buat rumah, dan macam-macam .
P/S : tapi semua game terpulang ngn korang nak main game apa janji korang HAPPY k, korang happy kawan-kawan,family,atok nenek kita pon jadi happy rite :)









Khamis, 14 April 2011

BAIK BAIK

WALI BAND - BAIK BAIK SAYANG
Aku tak ingin kau menangis bersedih
Sudahi air mata darimu
Yang aku ingin arti hadir diriku
Kan menghapus dukamu sayang

Karna bagiku kau kehormatanku
Dengarkan dengarkan aku

Chorus
Hanya satu pintaku untukmu dan hidupmu
Baik baik sayang ada aku untukmu
Hanya satu pintaku di siang dan malammu
Baik baik sayang karna aku untukmu

Semua keinginan akan aku lakukan
Sekuat semampuku sayang
Karna bagiku kau kehormatanku
Dengarkan dengarkan aku

yes lagu ni walupon dah lama and aku pon pernah dengar banyak kali, sedikit jiwang ,aku memang tak berapa minat lagu jiwang tapi ada makna disebalik setiap patah perkataan ni..terutama pada aku.. huwaaaaa meleleh air mata ni tau(walaupon segengster aku xdpt dibendung dan tutup perasaan sadis ni)
p/s: thanks tujukan lagu ini untuk saya :) saya faham di setiap patah perkataan ni,yess banyak makna kan kan kan..

aku berkata kepada mata : mata bf saya selalu cakap jangan nangis kalau rindu,bila jauh jangan nangis,bila tak dapat jumpa jangan nangis. tapi saya tak nak nangis,mata yang selalu nangis,penat i tahan die tapi die kua kua kua..itu janji bf saya kat saya,dia cakap tak boleh dengar/nengok saya nangis nanti dia sakit.(mata jahat dia yang nak nengok u sakit,i taknak nengok) ada satu hari mata mengalir then tetiba u punya feeling kuat kantoi mata tu nangis.. INGAT JANJI NI "JANGAN NANGIS LAGI OK"
yes akan selalu jaga diri dan baik baik sayang 

Rabu, 13 April 2011

bukan mudah melepaskan orang yang kita sayang rite :"( 

ahad with mr syaffiq

hari itu hari ahad.. ingat tak apa kita buat? setiap detik dan saat aku dengan kau,takkan pernah aku lupakan. nak tau tak, seronoknya aku rasa nak lompat2 ,dah dekat barapa bulan tak jumpa dengan kau..kau tau bukan main exited lagi aku nak meet kau. tapi aku serba salah dengan mama sebab tak dapat teman family aku makan kat lua,sebab dan terjanji dengan kau(sory mama tapi laksa mama memang terbaik,end suke :) ) petang itu kawan aku amik aku kat rumah, my bestie deqlon, yeah terus kami menuju ke SUBANG..btw sory sebab aku tak tahu jalan belah2 sana,,yes walaupon aku memang lepak sana tapi selama ni ada drive yang tau arah selok belok sana,tapi ritu aku kene usaha sendiri cari arah jalan.. masuk lorong sini,pergi lorong sana,main pusing2 aku pon sesat erkkk (ting tang ting tang kene mara..sory gf u loading pasal arah jalan)then akhirnya kami jumpa jalan tu :) yeahh berjaya tau tak...rase seronok yag tak terhingga bila nampak kau kat tepi tu tengah tunggu(sory im late)then kami terusss ke KL deqlon campak aku sebab die nak amik gf die yang garang macam singa takot sangat kene pukul dengan GF die. 
setibanya aku di BB/SUNGAI WANG/PAVI aku pon jalan2 hais dalam 
HATI BERBICARA : hai BF lama tak jumpe kenapa kau makin putih ni,aku pulak dah hitam seperti pasangan tahi cicak pulak aku nengok hihi :) kau nak tau aku rindu sangat ngn kau,makin ensem pulak kau ni..


tersedar diri masih berada di atas jalan bersamanya, kami pon menuju ke MCD yahuuuu my FAV food im coming.. hari tu kami berdua order menu yang sama lah hihi spicy chicken mcdeluxe yumyum sedap kan,aku dan dia duduk bertentangan auwwww malu la selama ni kita makan duduk sebelah2 je(4 ur infomation sy pemalu bila orang makan arah bertentangan..erkk malu tau x walupon kita dah couple lama dah,macam kau tak kenal GF kau kan pemalu )

HATI BERBICARA LAGI : hais aku nak makan ni,kau jangan la pandang-pandang aku,kau nak makan,makan je k jangan sampai aku makan kau ngap ngap,nak cakap ngn aku tunggu pas habis aku makan k...erkk kau buat aku geram kat kau,muke kau lama betol aku tak nengok macam ni,(saat ni la yang aku tunggu)rindunyaaa
then kami merayau rayau sampai letih,kalu nak tau tak, die ni tak kua berjalan,suruh jalan dari bb ke pavi je dah penat haiss apa la kau ni dush dush.. akhirnya matlamat bertemu dan berdating berjaya HORAY ada masa kita jumpa lagi (padahal esoknya pon meet lagi tapi tak puas hihihi)
P/S : u jangan pikir sangat problem tu k.. bleh settle jika ada usaha,saya tau awak boleh dan boleh, saya kenal awak lah :) jaga diri. luv u n miss u peace

P/S tuk korang: korang nak taknak kene baca gak kata kawan hhihihi muahh luv korang jugaks thanks

Ahad, 10 April 2011

end bersama angah(erti sayang)merepek lagi

okies mula2 sory la kalu video ni tergodeks wakaka ,tgh boring jadi melayankan je perangai,main tukar je lirik lagu ni wakakaka :D sory bukn tok bf bf or gf gf iai turut boleh dinyanyi dekat family kita hahahah
APA ERTI SAYANG YUP???
tanya sama hati..apa asal sayang
nanti jawab hati..sebab dia sayang
sayang sayang sayang
sayang sayang sayang
sayang sayang sayang
sayang menyayang
yeah itulah erti sayang 

FREEMASON

hai korang semua, today aku nak bagi sikit pendapat tentang freemason,mungkin ramai yang xtau ape itu freemason....sory la tujuan aku tulis ni nak bagi sedikit sebanyak keterangan kat korang semua,munkin makin hari makin ramai yang pakai pakaian freemason bukan xbagi korang pakai tapi kene paham la sedikit sebanyak tentang benda ni mybe ramai yang xtau kn kn, walaupon ade beberapa orang kawan aku yang turut memakai so nak tegur salah jadi aku tulis kat blog je k. walhal bukan sahaja dipakaian,turut dapat dilihat dari sudut gaya orang2 yang mengambil gambar2,cube try open or selak sikit sebanyak pic korag or pic kawan2 korg mesti ade gak yang ade,tipu la cube lihat mesti ada gaya segitiga di mata dan macam2 gaya lagi orang buat,dulu pon aku pernah ada baju ni tapi setelah dapat tahu apa maknanya aku pon buang sume pakaian tu :) so sebagai KAWAN2 mari kita selongkar apa itu FREEMASON..(bukan nak cakap diri ni bagus sgt)


FREEMASON
Freemason adalah organisasi Yahudi Antarabangsa, sekaligus merupakan gerakan rahsia paling besar dan paling berpengaruh di seluruh dunia. Freemason terdiri dari dua kata yang di satukan. Free ertinya bebas atau merdeka, sedangkan Mason adalah juru bangun atau pembangun.
Tujuan akhir dari gerakan Freemason ini adalah membangun kembali cita-cita khayalan mereka, yakni mendirikan Haikal Sulaiman atau Solomon Temple.
Tentang Haikal Sulaiman atau Solomon Temple ini sendiri banyak sumber yang mendefinisikan berlainan. Salah satu tafsir yang paling popular adalah, bahawa Haikal Sulaiman berada di tanah yang kini di atasnya berdiri Masjidil Aqsa.
senang cerita
FREEMASON adalah organisasi DAJJAL(kalu benda ni pon korang xtau hais susah mau habak lagi)

SUMBER YANG KORANG LEH LEBIH FAHAM
atau pon try download THE ARRIVAL (bukan aku terlampau paham sgt tapi lepas nengok pon dah bleh paham kan)
korang search je nnti jumpa la makna2 nih,rajin2 la amik tau sume ni k,jangan dok menghadap lappy,FB,twitter or pape je la...
bukan tu je benda ni mybe dan merebak jauh merata2,ada kat bangunan2 ada kat macam2 lagi tapi ritu aku naik tren KTM ke ape tah kat kusi tu ade symbol benda2 ni,so xleh wat apa lah xkan nk koyakkan haha...


antara contoh lain :

antara baju yang ade freemason
gaya di mata

antara artis yang paling hebat gaya freemason
lady gaga

P/S : so leh paham kan sekarunk,mybe baju korang beli tu mahal2 beratus2 tapi sebelum beli baju tu nengok2 lah dulu k,dan fahamkan apa makna tu,ni bila sarung mak aii bangga gile yes sy tau ia lawa tapi orang yang paham makna ni so tau lah apa itu kn kn.then tau la ikut trend snap pic or edit tapi bialah berfahaman sikit k.
mybe kita xperasan dan xtau menahu benda2 ni,aku xmara korang nak pakai,pakailah tapi aku just bagi sedikit pendapat if nak mara aku jika aku salah bagi infom mara la,janji kite tegur dan beritahu sesama kita yup yup :)
(aku cakap2 gak,aku pon nak cheak if ade pic2 mcm tu lagi)
peace no war love korang sume





Sabtu, 9 April 2011

KEYLL tanah tumpah darahku

dalam bus muke ku PASRAH,HAPPY,SEDIH dan macam-macam kn kn
okies selepas sahaja menamatkan segala final projek,aku pun pergi la lari cepat2 untuk mendapatkan tiket balik ke negeri kelahiranku,dengan penuh semangat yang ada ni..akhirnya tiket berada di tangan pukul 3:30 hari jumaat, waktu aku g buy tiket tu hari khamis. yeah balik je dari buy tiket terus kemas2 baju sume yang ada,aku bawak 4 beg tuk balik(semangat punye psl) hari tu jugak asgmnt sume aku settlekan, asgmnt cik din lukisan sume aku habiskan hari tu jugak dan masa itu jugak semangat ni wehh..report tuk kelas cik mizi pon sttle,tup tup tup aku dapat berita yang last final projek cik zam member aku xsetlekan lagi HALAMAKKKK ku pikirkan video sudah ada,TIDAKKKKKK then dapat tau isnin lak kene hanta mak ai xmak ai..macam mana tu wehh (aku elmy nadia binti mohd dol bahar TAK NAK KENE REPEATTT WEHH) if dorang sanggup aku memang tak sanggup :'( aku terus berlari ke tepi sudut sambil menangis-nangis (isk isk isk...) aku nk buat macam mana wehh,tiket aku dah buy so nak xnak aku buat keje sorg je nnti tu pon if lect tu nak bagi la buat,aku lah camera WOMAN,jaga boo mic,jaga moniter,jaga lighting dan macam2 .... hurmm chill end chiilll...
NOW dah sampai KL pon so nak xnak kite buat benda yang patut dulu kat umah ni,okiessssssssssssss grrr

Jumaat, 8 April 2011

okies baru sahaja menyelesaikan final projek kelas lakonan. kami kene buat teater cite nilah hihihi ini skrip aku yang punye,BTW masa dpt skrip ni pon last minit aku cari then lect pon berminat dan kitaorg terus bersetuju nak lakon cerita ni, cerita ni mengisahkan tentang ahli sejarah,pembantu ahli sejarah,dua orang pemuda numbe ekor dan kaum2 india .dorang ni rebutkan satu kubur ni,ade yang kata tu kubur panglima tombak dan ada pula yang kata tu kubur suaminya,cerita ni bukan cerita seram, lawak seram komedi je hihi.. BTW last minit punye idea,kitaorg minx lect bg kitaorg belakon watak hantu,mula2 lect xbagi takut budak2 kamsis balik kene sampuk,padahal die xtau kitaorg nk wat lawak hantu je hihihi.. so dalam cite tu aku n biha n omak dan abe jadi hantu hihih then sambutan yang datang pun hangat,pengarah turun,Ketua jabatan turun,orang2 kebudayaan pon ade,thanks semua...



bersama kawan kawan yang segile thanks korang dapat hadir dan memeriahkan lagi suasana











Ahad, 3 April 2011

S.H.E iaitu selami hati esz..


yeah nilah filem pendek yang aku lakonkan kat tempat aku study heheh iaitu filem SHE selami hati esz.. korang ingat senang ke nak buat gaya pengKID.. susah tau selamat masa aku kecik memang aku ade gaya tomboy2. lepas tu ingat senang ke nak bercinta ngn pompuan dalam filem ni erkkkkk susah tau, sume susah xmudah seperti berkata2. tapi yang penting kita dah belajar serba sedikit la jadi pelakon pon susah xseperti yang kite nengok kat tv,sapa yang betol2 berminat je boleh aku rase lah, aku minat pon xbanyak suku je.
<<---- nengok pic tu wah wah bukan main lagi kan gaya jantan muke aku buat hakhakhak...
okies cerita ni mengisahkan tentang esz ni punye liku liku hidup die yang penuh dugaan dan cabaran..(cakap banyak xmau)
thanks to SENIOR2 yang banyak mengajar,lepasni dah xdapat jumpe lagi sebab korang sume dah habis study haiss tcare yup yup good luck jugak..
selami lah beb.. yang 3 pelar tu si pembuli aku cis