Ahad, 13 Mac 2011

PULAU PINANG + WAYANG

hai hai hai im again n again n tis is my story mory jum.. hari sabtu(12/3/2011) bersama kawan2 jelajah salah satu negeri dibelah utara iaitu pulau pinang, ni plan last minit biase la tapi selamat dekat je tu yang gerak. alang2 kami nk nengok wayang jadi ape kata kitaorg amik kesempatan bergambar sana dan sini kat peneng tu kn walaupun kami dh jejak banyak kali peneng tu kn kn. kalu korang nk tau aku ni suke nengok bangunan2 bersejarah then tempat2 penuh dengan peninggalan hihi mcm oldskul je bunyi kn. jejak kt peneng tu sama rase mcm jejak kat singapore cos korg tau jelah peneng more orang cina berbanding melayu,idia rite. tapi satu je aku respek orang cina ni dorg ade satu sifat rajin yela pagi2 kat jgn GURNEY tu dah bnyk org cine yang berjogging,atuk2 yang tgh jalan2 .walaupon atok2 tu tua tp still larat lg tau. ni yang ape aku rase la tu pasal kaum cina banyak maju berbanding melayu,melayu pandai cakap je kn hihihi (jangan la mara sy pon org melayu jugak) tp ini ape yang kite dapat lihat dari sudut pandangan sendiri lah rite. then berbalik pada binaan2 yang penuh dengan sejarah aku tertarik dgn cara pembuatan dorg ni hais. mmg cantik..yela zaman british punye style binaan kn. kalu nk tau jalan kat peneng tu bukan senang tau sbb dorg banyak 1 way lol huhu ade gak kitaorg sampai bape kali tawaf padang kota tu wakaka :D .pada hari tu jugak sempat jugak kami masuk galerry art kt peneng tu hehe

dari niri bby: bluwekk nengok je lah
end(me) : horeyyy
anna coi : yahuu dapat ranggo
biha : erkk tidakk xsuke
WAYANG : RANGGO (jonny deep)
tujuan kitaorg kua nk nengok wayang la,bleh la berebut2 nk nengok hehe hajat di hati nk nengok cite HIKAYAT MERONG tp rebut punye rebut nk nengok cite ape kitaorg pon gune la duit syiling alih2 pilihan dapat lah ranggo ni haha :D pada mulanya ingatkan cite ni kelakar sangat sangat tapi kan tapi kan hihi xpe lah korg je la nengok sendiri dh nengok baru korg tau k :)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan