Selasa, 29 Mac 2011

LESEN LESEN LESEN (im L)

yes sudah dapat sudah dapat..dapat ape ek?? dapat lesen L lah okies.. hihihi untuk pengetahuan korang korang korang now i am L huhu selama ni aku maen redah je naik moto xde lesen(my moto nyamuk), disebabkan aku study dan stay lua,jadi memerlukan transport ..selama xde lesen dah 3 kali aku terlepas dari genggaman polis polis hihihi antara ceritanya:
1)one day sedang aku bawak tetibe depan tu ade roadblock then takkan nak patah balik,so menjawab je lah..then i have a good idea aku pon belakon buat2 purse tertinggal,polis tu lak mude so lepaskan jelah then selamat member aku yang tetibe paham je yang aku tengah belakon masa tu hihihhi 
2)cerita kedua:sedang kami pulang menuju kerumah,aku bersama bby,time tu bby yang bawak..tup tup tup depan tu ade kemalangan tpi belum lepas kemalangan moto gua buat hal mati xde minyak,,ade la polis tua datang kat kitaorang cakap asal,then aku jawab la minyak xde,tp die cakap minyak xde ke or moto ni terkejut nampak polis then die bleh mintak lesen hek hek hek kami berdua xde lesen la,kene jawab lagi then die bg last warning..biase la polis tua otai sikit haha 
start dari situ aku benci polis & takut ngn polis walaupon aku memang nak jadi polis nanti..then aku pon bising2 kat mama nk buat lesen sebab benci asik2 kene soal hurm pastu lari nampak polis
 (sory bapak bapak polisi saya bukan sengaja,demi keperluan saya telah melakukan kesalah dengan tidak ada lesen itu dulu tapi sekarunk tidak lagi) okies L ni dh boleh dh bawak moto xpayah lari dr polis asalkan korang tampal L kat belakang then bawak sorang sorang TAK BOLEH BAWAK PENUMPANG yup.. aku amik lesen kete moto..walaupun boleh bawak moto tapi ingat ada L xboleh bawak kete tau time blaja je boleh hihihih sabar lah pasni dapat la P hihihi pastu leh bawak kete pulak horayyyyy :D 
kenapa saya exited sangat?
1.sebab saya seronokk lah bukan senang tau lepas tu pasni xyah lari2 lagi hihihihi (thanks mama bagi duit amik lesen luv luv luv)
2.sebab nanti if orang langar moto saya leh klim insyuran moto dan saya lah sbb so xde lah kesalahan xde lesen lg
MOTIF CERITA NI :bia kita gembira sebab ini untuk kebaikkan diri jugak serta baik untuk negara yelah xdelah pembawa moto yang xde lesen lagi,then bila ade lesen senang lah,depan ade polis tak payah lari lagi betol x
PENGAJARAN :janganlah kite berdegil malas nak amik lesen.. ingat ingat semua yang takde lesen g amik cepat2 xsia2 je orang cakap kalau exident mati katak je,then bahaya tau xde lesen nnti kene tangkap takuttttttttttt

Tiada ulasan:

Catat Ulasan