Khamis, 31 Mac 2011

MC for backstage VISCOM

bersama krew dan pengarah bagi program ini sharulhelmi//emei gogone
yang berbadan comel tu lah) dan saya yang paling hihi :P
hai semua pembaca bersama saya siapa lagi kalu bukan end, kata pon blog end si elmy elmo kan kan haha .. okies story mory saya hari ini ialah tentang VISCOM ha mesti korang tak tahu kan ape itu,itu ialah salah satu event yang jabatan aku buat iaitu jabatan rekabentuk,pada malam itu event bertemakan keislaman iaitu cahaya inspirasi seni, event ni slalu ade pertandingan menyanyi,dan live band dari lect2 yang ade hihi... korang tau tak aku kene jadi MC for the back stage hais mcm mentor tu ..mula-mula ingat takde siaran lansung,rupanya haiss cuak mak dengar...ni pon event group kawan-kawan aku so nak atau tidak kite kenelah saling bantu membantu rite... siapa kata mc back stage tak cuak,cuak beb menggelatar tau.. yang mc depan kawan aku lokman dan mirul dua si mereng dan sewel,dorang lagi cuak . start2 je wah bukan main lagi mula2 orang kata cuak tapi lama2 siapa kata cuak hihihhi chil chill sudah xtakot pon kite kene folo je flow mase tu, berjaya jugak aku bawakkan diri sebagai MC hihi biasalah banyak cakap kan dan kene pandai buat lawak sikit.. my lect cakap saya ada gaya bawa watak sebagai pengacara/penyampai radio satu hari nanti hahahaha (perasan la kau end) xpe xpe berbalik pada cite,malam tu memang best siapa kata tak,thanks to kawan2 korang semua memang TERBAIKKKKKK....

Selasa, 29 Mac 2011

LESEN LESEN LESEN (im L)

yes sudah dapat sudah dapat..dapat ape ek?? dapat lesen L lah okies.. hihihi untuk pengetahuan korang korang korang now i am L huhu selama ni aku maen redah je naik moto xde lesen(my moto nyamuk), disebabkan aku study dan stay lua,jadi memerlukan transport ..selama xde lesen dah 3 kali aku terlepas dari genggaman polis polis hihihi antara ceritanya:
1)one day sedang aku bawak tetibe depan tu ade roadblock then takkan nak patah balik,so menjawab je lah..then i have a good idea aku pon belakon buat2 purse tertinggal,polis tu lak mude so lepaskan jelah then selamat member aku yang tetibe paham je yang aku tengah belakon masa tu hihihhi 
2)cerita kedua:sedang kami pulang menuju kerumah,aku bersama bby,time tu bby yang bawak..tup tup tup depan tu ade kemalangan tpi belum lepas kemalangan moto gua buat hal mati xde minyak,,ade la polis tua datang kat kitaorang cakap asal,then aku jawab la minyak xde,tp die cakap minyak xde ke or moto ni terkejut nampak polis then die bleh mintak lesen hek hek hek kami berdua xde lesen la,kene jawab lagi then die bg last warning..biase la polis tua otai sikit haha 
start dari situ aku benci polis & takut ngn polis walaupon aku memang nak jadi polis nanti..then aku pon bising2 kat mama nk buat lesen sebab benci asik2 kene soal hurm pastu lari nampak polis
 (sory bapak bapak polisi saya bukan sengaja,demi keperluan saya telah melakukan kesalah dengan tidak ada lesen itu dulu tapi sekarunk tidak lagi) okies L ni dh boleh dh bawak moto xpayah lari dr polis asalkan korang tampal L kat belakang then bawak sorang sorang TAK BOLEH BAWAK PENUMPANG yup.. aku amik lesen kete moto..walaupun boleh bawak moto tapi ingat ada L xboleh bawak kete tau time blaja je boleh hihihih sabar lah pasni dapat la P hihihi pastu leh bawak kete pulak horayyyyy :D 
kenapa saya exited sangat?
1.sebab saya seronokk lah bukan senang tau lepas tu pasni xyah lari2 lagi hihihihi (thanks mama bagi duit amik lesen luv luv luv)
2.sebab nanti if orang langar moto saya leh klim insyuran moto dan saya lah sbb so xde lah kesalahan xde lesen lg
MOTIF CERITA NI :bia kita gembira sebab ini untuk kebaikkan diri jugak serta baik untuk negara yelah xdelah pembawa moto yang xde lesen lagi,then bila ade lesen senang lah,depan ade polis tak payah lari lagi betol x
PENGAJARAN :janganlah kite berdegil malas nak amik lesen.. ingat ingat semua yang takde lesen g amik cepat2 xsia2 je orang cakap kalau exident mati katak je,then bahaya tau xde lesen nnti kene tangkap takuttttttttttt

Sabtu, 26 Mac 2011

oh skype thanks redakan rindu aku



ianya dapat membantu thanks btw yelah dapat buat gf ko hapy ngn sewel,mereng ko tu dah cukup buat aku gelak je..hais tunggu aku balik k aku ketuk pale ko tu biar BENJOL hihi sukenya bila die gembira.kalu lah mama/abah aku on skype aku boleh lepaskan rindu hais.. bz keje paham
(jup g budak ni cheak nampak muke die mati aku kene cekik yela paham2 pemalu orangnya wakaka)

Jumaat, 25 Mac 2011

snap raya tahun lepas
okie hai korang semua.. pasti korang tak nak tahu pasal family aku kan,hihi tapi takpe sebagai tanda sayangnya aku pada keluarga aku mari aku memperkenal kan korang. BTW inilah family besar aku,kalu korang nak tahu aku mempunyai 5 orang adikberadik dan ak jugak anak ke 4 daripadanya,daripada siapa tentulah abah dan mama yeahh my family.. yang depan ni yang mukanya agak bengis tu ialah abah,muke je garang tapi pak lawak pakcik ni kekadang,then sebelahnye mesti la wife die siapa lagi kalu bukan my mama madam amy. okies abg pertama yang mama lahirkan ialah yg belah kiri tu mohd darwise (garang ni die nih) hihi. then kelahiran seterusnya abg aku yang belah kanan pulak mohd darwin (wak joko) next tut tut dapat lah kakak elmy diana penjaga aku wakakkaa suke sgt awasi adik2 die,walaupon die ni kakak tp die la paling pendek antara aku n adik aku,seterusnya mama melahirkan anak yang bewawasan tinggi,bijak,baik serta cemerlang iaitu siapa lagi kalu bukan aku wakakakaka elmy nadia pon dilahirkan,kemudian wujud pula adik aku hais potong betol baru nk jd anak last hahahaha,aku n adik aku pantang bersama pasti dush dush dush dush (paham2 je lah gaduh je) tp skrunk aku kurang sikit rase mcm tu semua lagi sebab aku berada jauh diperantauan(ceh bajet study luanegara padahal perlis,tp kire jauh la perlis ngn KL rite)kalu dulu slalu diawasi oleh mereka2 tetapi skrunk aku kene belajar berdikari sendiri,hais sedih ni sedih.. family kami agak funny,giler2,best,spoting dari beberapa sudut la,mereka bagus2 orangnya termasuk aku hahahaha...banyak lagi yang nk dicerita bersama tentang mereka tetapi tangan tidak mengizinkan jadi aku beredar dulu k

Isnin, 21 Mac 2011

PROJEK ASSIGMNT AKHIR (disign dialog)



yahooo pada sabtu lepas group aku telah berjaya memnyelesaikan salah satu event besar kitaorang iaitu , PERTANDINGAN FUTSAL.. kerja aku masa tu merangkap "pengerusi majlis" hurmm macam biasa lah ni event2 besar. pada hari tu patutnya mesti berkumpul pukul 6 pagi tapi macam biasa kalau dah janji melayu 7 pagi lah jawabnya hadir hehehe , selamat sokongan yang diberikan masa tu memberasangkan dan ramai yang masuk peryertaan, tapi masa biasa lah setiap event ada je hal selesih  faham antara group..kerja kami kali ni gabungan DDV dan DDS. bagi aku event2 ni memang DDV selalu rase dan tau bagaimana cara memegang sesuatu jawatan dengan seeloknya ,dan bagi aku if ada konflik peribadi tak patut wujud masa bekerja tu je. tapi takpe semuanya berjalan dengan lancar dan amin akhirnya berjaya jugak menamatkan game ni dengan elok.
PERINGATAN : kalau kita nak buat event janganlah kita memasukan hal peribadi dengan kerja kalau tak,tak kemana produksi, then berikan satu sikap respek kepada pengarah/ketua dengan seadilnya.
antara perserta thanks

Selasa, 15 Mac 2011

muke serta muke

muke owh muke opsss ape yang aku nk tekankan disini ialah pasal muke dan bukan pasal muke aku kt sebelah ni haha ni contoh je .. k muke banyak memainkan peranan penting dalam aspek bergaul,bercakap,berseronok ronok,bermonyok2,bersedih2 dan bnyk lg ber ber ber.. motifnya dari sudut ape pon ttg muke ni bleh buat kite senang kantoi dan org senang tau. dr sudut muke die buat .kirenya muke ni senang dpt tangkap kalu jenis nk tipu xjadi ,xnk bgtahu satu benda.so nengok muke die pon dh tau..so motif aku cite ni psl if xsuke buat cara xsuke xpayah dalam hati kata lain luaran kata lain ha tu la ape aku nk cite sebenarnya hihi :) mcm aku ckp gak xsemua benda boleh sama kepala,sama citarase,sama diri,sama body,sama life ape yang pasti setiap manusia ade bezanya..koo lain dan aku lain.. ko ade cara hidup ko dan aku ad cara hidup aku,ko ade gaya ko dan aku ade gaya aku. tapi ape yang pasti setiap perbuatan kadang2 salah satu pasti terasa jugak cume untuk mempertahankannya dia hanya mampu menyimpan sahaja takot ckp xterima hakikat if xckp same je tambah sakit pulak so mcm mana nih haha.. 
MOTIF : memberitahu kepada umum kalu rase xpandai nk sorokkan muke xsuke or suke xpayah buat k jawab yg jujur je
PENGAJARAN: if rase xpandai nk buat muke jgn buat nampk kantoi yang ko lua ckp lain dlm kata lain better amik kelas lakonan dulu hahaha  JENG JENG JENG...

OMG saya rindu saat sesewel ini 
oh saat aku menggilerkan diri,takla kehadiran BOSAN dalam hidup ni je la yang aku buat xhabis2 selamat ada member yang sudi menemani giler tu hakhakhak. LAYANKAN JE LAH end

Ahad, 13 Mac 2011

PULAU PINANG + WAYANG

hai hai hai im again n again n tis is my story mory jum.. hari sabtu(12/3/2011) bersama kawan2 jelajah salah satu negeri dibelah utara iaitu pulau pinang, ni plan last minit biase la tapi selamat dekat je tu yang gerak. alang2 kami nk nengok wayang jadi ape kata kitaorg amik kesempatan bergambar sana dan sini kat peneng tu kn walaupun kami dh jejak banyak kali peneng tu kn kn. kalu korang nk tau aku ni suke nengok bangunan2 bersejarah then tempat2 penuh dengan peninggalan hihi mcm oldskul je bunyi kn. jejak kt peneng tu sama rase mcm jejak kat singapore cos korg tau jelah peneng more orang cina berbanding melayu,idia rite. tapi satu je aku respek orang cina ni dorg ade satu sifat rajin yela pagi2 kat jgn GURNEY tu dah bnyk org cine yang berjogging,atuk2 yang tgh jalan2 .walaupon atok2 tu tua tp still larat lg tau. ni yang ape aku rase la tu pasal kaum cina banyak maju berbanding melayu,melayu pandai cakap je kn hihihi (jangan la mara sy pon org melayu jugak) tp ini ape yang kite dapat lihat dari sudut pandangan sendiri lah rite. then berbalik pada binaan2 yang penuh dengan sejarah aku tertarik dgn cara pembuatan dorg ni hais. mmg cantik..yela zaman british punye style binaan kn. kalu nk tau jalan kat peneng tu bukan senang tau sbb dorg banyak 1 way lol huhu ade gak kitaorg sampai bape kali tawaf padang kota tu wakaka :D .pada hari tu jugak sempat jugak kami masuk galerry art kt peneng tu hehe

dari niri bby: bluwekk nengok je lah
end(me) : horeyyy
anna coi : yahuu dapat ranggo
biha : erkk tidakk xsuke
WAYANG : RANGGO (jonny deep)
tujuan kitaorg kua nk nengok wayang la,bleh la berebut2 nk nengok hehe hajat di hati nk nengok cite HIKAYAT MERONG tp rebut punye rebut nk nengok cite ape kitaorg pon gune la duit syiling alih2 pilihan dapat lah ranggo ni haha :D pada mulanya ingatkan cite ni kelakar sangat sangat tapi kan tapi kan hihi xpe lah korg je la nengok sendiri dh nengok baru korg tau k :)

Sabtu, 12 Mac 2011

ceritera baru (hai lama x update benda nih)


cerita cerita cerita .. hai korang lama aku meng-UPDATE kisah kisah aku kan walaupun korg xnk tau tp xpe aku still nk kongsi cerita..
EXCIDENT : benda ni terjadi masa aku dan 5 orang lagi sahabat iaitu ana,biha,omak,tinny,dan bby sedang seronok beronok kitaorg dalam kete yang sorang bukan main exited dgr lagu hindustan yang blakang ape lagi memekak2 xnk lagu tu .. jalan diatas tanah time tu baru lepas hujan nak dijadikan cerita depan kitaorg ade moto bawak slow giler tp jalan baru lepas hujan kan so ade air tanah merah tup tup tup tetibe moto tu tergelincir die jalan tengah2 lak tu kitaorg blakang kete tu mak ai xmak ai mber aku bwk BREAKK bukan main tekan kuat,yang blakang pon turut menjerit " BIHA BREAKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK" dush dush kedebommm kami terlanggar moto tu sikit dan biha sempat elak ke kiri selamat sempat break kalu x kami mati langgar tiang elektrik dan cube korg bayangkan la kalu tiang tu jatuh ape jadi pada kitaorg PAHAM2 lah xnk ckp...


SHOTIING TIMEEE : sebenarnya aku ade blakon dalam salah satu filem pendek SENIOR kitaorg hihihi pengalaman mmmg penat doe kalu bershooting nk wat mcm mana dah tu couse yang kitaorg amik. dalam cerita tu aku belakon sebagai perempuan yang akhirnya jadi pengkid hehe bayangkan la kene jadi pengkid then kene berpasangan ngn seorang perempuan (GELI BUKAN) tp xpe cecube je ... then aku rase aku xbleh bawak 1 watak pegang tangan ngn boys lain hihhihihih xjadi beb sbb susah kot nk menghayati babak cintan cinton jiwang nii jiwa aku paham2 la. tapi bf sy je tau sy mcm mana hihihih .. akhirnya sempurna jugak shot sana shoot sini lega amin amin tp pengalaman mmg best terima kasih to my SENIOR2 wish u luck n jumpe lagi.

to myBF : hihihi i ade buat satu video tok u ,sory i xbanyak luangkan masa sbb saya study jauh bukan.kesian u teringin nk jadi seperti couple yang lain, i paham bile u nengok kawan2 u ngn gf dorg u mesti rase nk mcm tu kan. tpi soryyyyy banyak2 sbb i xdpt nk mcm tu .kite susah nk meet susah nk sama2 tgu sy balik k hihihi
MYBEST COUZEN: sabar k kat kau aku tau kalu aku bace benda tu pon aku dh tau tu ditujukan tok sape, budak mana nk ngaku die xbuatkn dan bf mesti percaya pada gf tu standart la, pedulikan kata2 die k. btw ko pandai2 lah cr kawan yang better lagipun ko cantik wehh sumpah aku xtpo ko cantik dalaman dan luaran.kepada kawan2 yang cantik korg jgn cantik luaran je dalaman mesti cantik tau sbb kalau xcantik kotor xde budi bahasa pon xgune,dalaman lain luaran lain pon xgune kn kn sory la aku bukan xpuas ati or wat (MMG XPUAS ATI PON) die czn aku keturunan salamon so jgn diuji la kitaorg k .