Jumaat, 18 Februari 2011

study di perantauan

orang kata study jauh2 ni bagus,dapat menimba banyak ilmu lepas tu luas pandangan.. haisss tu kata orang2 tua la kata orang muda pulak lagi2 mcm aku ni hais xsuke aku study jejauh2 lagi2 tmpt kg2 jagn la wat hal . rase mcm nk cepat je habiskan study aku.
BENDA YANG AKU XMINAT KAT SINI
perbezaan cara hidup
-perbezaan cara hidup dorg ngn aku lain sgt beza giler mybe family ak nk sgt aku study sini biar ak berkelakuan elok kot. okie ape yang aku nampak kan orang sini suke sgt sebok tentang hal orang hais . ye kami tau kami anak dara dan kami tau yang mana elok dan xelok pakcik dan makcik.kami pon tau dan reti jaga maruah keluarga kami,mcm aku,aku study atas nama orang tua xkan lah aku sanggup nk buat malu ngn dorg haiss xpasal2 abg2 aku pijak aku. okie kenapa saya ckp mcm ni, pasl kitaorg lepak balik lewat pon JKK area tmpt ak duduk nk perhati2kan kitaorg pastu ade lak pakcik2 yang pandai2 fitnah ckp kitaorg bawak jantan masuk umah hais aku rase jantan tu mybe aku..sbb aku kn dh potong rambut pendek so kalu dlm kete mmg la nampk mcm laki btol x? ok kalu korg g jejauh mkn2 balik dlm pukul 1 tu pon nk sebok ke.. pakcik2 ni kalah pompuan dowh mulut dorg haiss pakat je ak nk duduk lama kat sini kalu x aku dh serang dh. lagi satu mybe pakcik2 tu nk jdi sebahagian family aku kot kot2 ye pon nk jd bapa angkat kami cakap lah ni nk perhati2kn watpe ckp je dtg kat kitaorg ckp je hehehe :)

kawasan persekitaran
-kalu kt tmpat aku mybe kedai akan tutup lewat dlm pukul 11/12 tp kalu kt sini supermarket dh nk tutup pukul 9 dh sebok2 gaya nk tutup hais xmenyempat ak nk beli barang. pastu kalu tmpt aku mybe ade mamak2 org kedai2 24hours kalu kt sini hehehe susah mau nampak la. dan aku tau kenapa budak kg yng study area selatan tmpt2 aku ade setengan yang mcm rusa masuk kg je baru nk kenal dunia.dan ni ak pulak rusa masuk area utara sepanjang study sini ak dh mula dok umah je sbb aku tau xde benda yg seronok pon ade kt sini kecuali ad duit yang bnyk pandai la aku jejalan jauh2 kt peneng ke,langkawi ke kn hahaha


cerita lainnya pada yang mak bapa hanta jauh2 xyah lah anggap korg tu bebas dr family korg dulu aku pon penah rase mcm ni (ingatkan pada diri sendiri juga) tp bila bnyk benda belaku aku ambil semua tu sebagai pengajaran. kita study jejauh bkn sbb nk larikan diri or bebas dr mak bapak/abg abg kita study sbb nk berjaya untuk mase akan datang kn kn so jangan la buat benda xelok okies .pada diri sendiri jugak aku ckp


IKTIBARNYA: ade bagusnya study jauh ni mana yang dak selatan jahat/nakal2 cam aku ni ade la perubahan contohnya mls nk kua umah tu je kot tp kalu balik tmpt sendiri amik ko...


PESANAN : to makcik pakcik yang area2 kampung jgn la suke fintah2 dan pada yang stay area2 kg xyah la cr kan anak tmpt blaja area bandar nnti dorg terejal/jakun dgn cara hidup sana sampai lupa diri(ak penah knal org mcm ni) crkan je tmpt area kg bia xtrerejal sikit wakakaka


PERSOALANNYA : AKU SUKE KE X STUDY SINI EK

Tiada ulasan:

Catat Ulasan