Sabtu, 12 Februari 2011

mulut oh mulut


MULUT
MULUT semua org ade mulut kan tapi mulut ni mmg kegunaan terpenting yela untuk bercakap,untuk makan,minum. tanpa mulut mcm mana nak lakukan semua itu.huhu :P
mulut ni mmg penting tp TOLONG JAGA MULUT pada siapa yang ad mulut,yela sebab mulut jugak yang boleh menghancurkan sesuatu benda. 
senang cite ak nak bagitau jaga sikit mulut2 yang ad supaya jangan celupar.

GURAU + BAHAN
ok benda ni kerap kite buat kalu jumpa kawan kn, nk bg tambah fun la katakan . tapi kn korg kene paham serba sikit tentang gurau dan bahan ni yelah salah bahan dan salah gurau bakal mengundang bencana. contohnya bila seseorang yang kene bahan then bahan tu mula berlawan2 pastu salah seorang no idea nk bahan tup tup tup.. die dpt idea bahan tp diluar topic bahan contoh mcm amiik topik paling sensetif seseorang,xboleh yee sbb benda tu bakal mengundang pertelingkahan antara 1 sama lain.

so nk dijadikan cerita jaga sikit mulut dan jaga sikit adab ketika bergurau..BOLEH GURAU KE XBOLEH?? mmg la boleh tapi jgn sampai kasar sangat bergurau..tu bukan guraua tu nak cari pasal namanya PAHAMKAN!



Tiada ulasan:

Catat Ulasan