Ahad, 27 Februari 2011

MYBUFDAY 26/02 thanks kawan2


to all the members hehe btw thanks ya wish mybufday muah muah muah sayang korang, sayang jugak kawan2 yang xdpt nk celeb then wish kt FB to thanks jugak sebab walaupon ade yang xingat tp FB dh tolong ingatkan kn kan hehehe :D . tahun ni xdapat nk sambut bufday kat umah(KL) xdapat nk celeb ngn kawan2 kat KL sory yup.. then sory duit xbnyk tuk belanje ye la cukup2 tok belanje makan tok study je kn kn ehhee :D apa2 pon aku cukup fun ngn korang sampai aku kene kejutan ngn member2 letak air dalam ballon then letup kan baling2 kat aku ciss xpe xpe xmara kata bufday kn ehhe tapi sejuk weh tengah2 padang bantai aku basah sejuk sejuk lagi2 kawan aku si biha mak ai mmg jahat la muke ko time basahkan aku tu. selamat kucing tu xaku pelok kn kn..
then kitaorg berjalan2 disebuah taman perh mmg best walaupon cuaca sini bapak panas sampai gelap muke aku hais tapi xpe.









Selasa, 22 Februari 2011

Jumaat, 18 Februari 2011

study di perantauan

orang kata study jauh2 ni bagus,dapat menimba banyak ilmu lepas tu luas pandangan.. haisss tu kata orang2 tua la kata orang muda pulak lagi2 mcm aku ni hais xsuke aku study jejauh2 lagi2 tmpt kg2 jagn la wat hal . rase mcm nk cepat je habiskan study aku.
BENDA YANG AKU XMINAT KAT SINI
perbezaan cara hidup
-perbezaan cara hidup dorg ngn aku lain sgt beza giler mybe family ak nk sgt aku study sini biar ak berkelakuan elok kot. okie ape yang aku nampak kan orang sini suke sgt sebok tentang hal orang hais . ye kami tau kami anak dara dan kami tau yang mana elok dan xelok pakcik dan makcik.kami pon tau dan reti jaga maruah keluarga kami,mcm aku,aku study atas nama orang tua xkan lah aku sanggup nk buat malu ngn dorg haiss xpasal2 abg2 aku pijak aku. okie kenapa saya ckp mcm ni, pasl kitaorg lepak balik lewat pon JKK area tmpt ak duduk nk perhati2kan kitaorg pastu ade lak pakcik2 yang pandai2 fitnah ckp kitaorg bawak jantan masuk umah hais aku rase jantan tu mybe aku..sbb aku kn dh potong rambut pendek so kalu dlm kete mmg la nampk mcm laki btol x? ok kalu korg g jejauh mkn2 balik dlm pukul 1 tu pon nk sebok ke.. pakcik2 ni kalah pompuan dowh mulut dorg haiss pakat je ak nk duduk lama kat sini kalu x aku dh serang dh. lagi satu mybe pakcik2 tu nk jdi sebahagian family aku kot kot2 ye pon nk jd bapa angkat kami cakap lah ni nk perhati2kn watpe ckp je dtg kat kitaorg ckp je hehehe :)

kawasan persekitaran
-kalu kt tmpat aku mybe kedai akan tutup lewat dlm pukul 11/12 tp kalu kt sini supermarket dh nk tutup pukul 9 dh sebok2 gaya nk tutup hais xmenyempat ak nk beli barang. pastu kalu tmpt aku mybe ade mamak2 org kedai2 24hours kalu kt sini hehehe susah mau nampak la. dan aku tau kenapa budak kg yng study area selatan tmpt2 aku ade setengan yang mcm rusa masuk kg je baru nk kenal dunia.dan ni ak pulak rusa masuk area utara sepanjang study sini ak dh mula dok umah je sbb aku tau xde benda yg seronok pon ade kt sini kecuali ad duit yang bnyk pandai la aku jejalan jauh2 kt peneng ke,langkawi ke kn hahaha


cerita lainnya pada yang mak bapa hanta jauh2 xyah lah anggap korg tu bebas dr family korg dulu aku pon penah rase mcm ni (ingatkan pada diri sendiri juga) tp bila bnyk benda belaku aku ambil semua tu sebagai pengajaran. kita study jejauh bkn sbb nk larikan diri or bebas dr mak bapak/abg abg kita study sbb nk berjaya untuk mase akan datang kn kn so jangan la buat benda xelok okies .pada diri sendiri jugak aku ckp


IKTIBARNYA: ade bagusnya study jauh ni mana yang dak selatan jahat/nakal2 cam aku ni ade la perubahan contohnya mls nk kua umah tu je kot tp kalu balik tmpt sendiri amik ko...


PESANAN : to makcik pakcik yang area2 kampung jgn la suke fintah2 dan pada yang stay area2 kg xyah la cr kan anak tmpt blaja area bandar nnti dorg terejal/jakun dgn cara hidup sana sampai lupa diri(ak penah knal org mcm ni) crkan je tmpt area kg bia xtrerejal sikit wakakaka


PERSOALANNYA : AKU SUKE KE X STUDY SINI EK

Isnin, 14 Februari 2011

AHMAD SYAFFIQ


sudah lama mengenali budak yang bernama syaffiq ni buat ak makin memahami dengan sifat yang sedia ad pada dia huhu :P .. perangai yang xboleh bla pada dia ni dan buat aku geram sangat ialah salah satu sifat dia yang xsuke stay on depan camera, kalu nampak camera tentu sorok muke,lari,xpandai lansung amik gambar erkk arghhh panas btol aku ngn ko ni nengok time ni pon pura2 tu xnk nengok camera hehe bluwekkk :P .nengok tu muke habis 10sion kalu kene rakam/snap haha :) . ni mase dia hanta aku g station bus sbb gf die kene balik itu tmpt study la hais hehe 


INGAT BENDA NI LAGI X? I SAVE LAGI TAU hahah :) masih ingat lagi ini video huhu video tahun lepas . video ni dibuat sbb bufday boy budak atas tu la, memandangkan aku yang sedang belajar  jauh nun disana susah nk balik tmpt asl so xdpt nk bg hadiah kat die last idea ak dapat aku buat video yang sesempoi habis. tu pon dak2 class join skali hahaha :D . happy jugak sbb die happy dapat video ni huhu :) . bukan main 10sion lg mase tu nk pikir idea ape hehe .. thanks u (saje je upload benda ni terasa ingin dikongsi cerita yang ak rase happy kt korg. tp suke korg la nk rase ke x kn hahaha nikan blog sy hehe :P )
p/s : kantoi jiwa end mcm mana kan hehe luar rock dalaman macam ni la hehe

magic my best ever fwen hehe miss omak .. smalam mkn2 kat singgah rasa then sambil tunggu makanan kami siap,mcm2 cerita kitaorg open smalam ahha tp mejoriti cerita more pada face hahaha ni antara contohnya lidah korg tu cube korg stay depan cermin then korang kluarkan dan simpan bibir bawah korg nnti jadilah mcm bibir jugak heheh nama die ni siti aida hehe cumel orangnya mcm kungfu panda hehe kan kan kan


part 1
                                                                         part 2
  TIDO TIDO TIDO TIDO Grgghhhh....
keje aku mmg suke kacau orang huhuhu suke giler aku kalu sakat member aku ni. time ni kitaorang teman ana yang sakit kaki acident moto selamat xsempat rakam die punye nangis. si member ak sorg ni lak omak keje die tido je tau hais panas btol aku .jadi aku pon ape lagi merakam la muke2 die yang tgh syok tidur. ak pantang btol orang tdo time magrib jadi syaitan2 sume lari cabut bila dgr bunyi azan tp kali ni ak la  jadi pengacau sbb geram ak die tdo time azan amik ko ,kacau punye kacau ha sampai la die xdpt nk lelapkan mata lg ehhe.. susah tau nk buat. si omak ni comel geram ngn pipi die nengok la time die tdo tu bkn main lagi mulut die hehe.. die paling penakot diantara kawan2 yang aku ad so ak mmg seronok ronok kalu kacau die heheh :) p/s : hai omak sory la kalu ko rase xseronok ngn ak tp nk wat mcm mana dh aku suke kacau ko kn kn tanpa ak agak2 happy x korg.
hahah time ni habis terbelit lidah aku b.i pon melalut wkakakaka :D 
so buat golongan yang baru je nk mengenali aku
nilah aku huhu yang suke buat kacau, gurau, gelak2 je aku tau hehe tp bila serius ak serius la hehe tp bila xserius datang giler yang melampau2 habis la hehehe sampai ade satu tahap kejum btol hehe
p/s : to all kawan2 jangan tido petang tau nnti kalu kene sampuk sape nk bantu, jadi cari lah kawan yang suke kacau org mcm sy ni hehe peace no war

Sabtu, 12 Februari 2011

mulut oh mulut


MULUT
MULUT semua org ade mulut kan tapi mulut ni mmg kegunaan terpenting yela untuk bercakap,untuk makan,minum. tanpa mulut mcm mana nak lakukan semua itu.huhu :P
mulut ni mmg penting tp TOLONG JAGA MULUT pada siapa yang ad mulut,yela sebab mulut jugak yang boleh menghancurkan sesuatu benda. 
senang cite ak nak bagitau jaga sikit mulut2 yang ad supaya jangan celupar.

GURAU + BAHAN
ok benda ni kerap kite buat kalu jumpa kawan kn, nk bg tambah fun la katakan . tapi kn korg kene paham serba sikit tentang gurau dan bahan ni yelah salah bahan dan salah gurau bakal mengundang bencana. contohnya bila seseorang yang kene bahan then bahan tu mula berlawan2 pastu salah seorang no idea nk bahan tup tup tup.. die dpt idea bahan tp diluar topic bahan contoh mcm amiik topik paling sensetif seseorang,xboleh yee sbb benda tu bakal mengundang pertelingkahan antara 1 sama lain.

so nk dijadikan cerita jaga sikit mulut dan jaga sikit adab ketika bergurau..BOLEH GURAU KE XBOLEH?? mmg la boleh tapi jgn sampai kasar sangat bergurau..tu bukan guraua tu nak cari pasal namanya PAHAMKAN!



Khamis, 10 Februari 2011






kite cube,kite try,nk buat org itu gembira, kite igt die akan happy ngn gurau kite tp hakikatnya kite disalah ertikan rupanya. die anggap gurauan itu satu perli padanya owh GOD . knp mesti disalah ertikan sampai begitu?? jahat sangat ke aku?? 
ak dh kenal engkau tau x..engkau seorang yang sentiasa tidak serius dlm sesuatu hal tp kenape dgn cra aku nk gurau ko jd serius pulak sampai tahap ko anggap ak perli ko? 
aku  xkan sanggup nk perli kau sbb ko orang yang ak SAYANG tau x..
aku xkan pernah sanggup nk perli kau
aku lagi xsanggup nengok kau dalam serabut
that all . 

persoalan AKU SIAPA kat mata KAU ???