Khamis, 30 Disember 2010

sampai KL n ceritera teksi

new year punye pasal aku sanggup sakit2 pinggang naik bas nk turun tmpt ak punye psl kn kn hahahaha...perhh tp yang xtahan masa kawan2 aku hanta g naik bus leh lak dorh nangis2 haiss sedih gua nengok beb chill la aku g kejup je hari isnin dh balik heheh xmo nangis2 k.. to bby haiss aku tau kalu dlm kete je mesti kitaorg bergaduh2 ,ko xde tmpt nk bergaduh ek g gaduh ngn anna,biha n omak k hehe alalalla so gediks la ko ni wahai adikku ahha... masa ak nk g die tarik2 beg ak hehe shaduu betol sampai ak pon xnk nengok korg hanta aku time tu. xpe xpe nnti ak bawakkn oleh2 utuk korg k hehe....(padahal bawak pesanan yg dorg nk tu haha)

ceritera TEKSI

ok masa pagi tu ak sampai pukul 4 lebih ,masa aku turun je dr bus haiss banyak betol teksi2 yg nk cr penumpang, tpi yang ak kesiannya kenape ek kebanyakkan pemandu teksi mesti pakcik2 perhh bapak sadih aku nengok..ye r dorg kn dh tua ape xde ke anak2 yang dh besar.. korg nengoklah bertapa bertanggungjawabnya dorg weh sampai kejar2 org nk penumpang nk bg anak bini makan.. sian doe kalulah tu ayah aku..aku pon xsanggup melihatnya haiss.. aku rase mcm nk tolong tp disebabkan ak xnaik teksi aku tunggu abg aku so IM sory to pakcik2 sbb sy xnaik teksi lol..lagi satu ak xsuke nengok orang2 tua naik bus nnti ak sedih sbb kesiann doe bawak beg berat2 g jauh2 perh sedih kott.. to all of u yg mempunyai orang tua hargailah mereka dan jgn lupakan mereka atau maki2 mereka kerana mereka yg membesarkan kita dan mereka juga yg mencari rezeki utk kite okies :)

Isnin, 27 Disember 2010

terima kasih datang

kami di LANGKAWIIII 
horayy .. nampak x pic diatas ni hehe ya betoll... LANGKAWI dan dia datang bersama aku hehe.. memang seronok stay sana tau walaupon perjalanan nya pada awalnya xberapa betol..biase lah percutian yang xdirancang mmg mcm ni.. tapi apr pon mmg seronok. first thanks to my syg yang sanggup datang dr jauh KL to PERLIS then naik jeti sama2 ke LANGKAWI hehe.. n then thanks to KWN2 yang banyak membantu..
perjalanan kami bermula pada pukul 8 pagi, aku dh mula mengangkut beg nk ke kuala perlis.. pukul 8 pagi juga lah syaffiq dh sampai. hehe ,sampai je kat jeti aku pon cr mrncari mana budak katik ni .. lama ak toleh kanan dan kiri akhirnya ak nampk dah kelibat budak katik ni ehhee.. tpi ak buat2 xnampk la ahaha bia die yg dtg cr.. alih2 taraaa datang n nampk dh hehe.. hari tu tiket n ferry mmg penuh ,yela ak perg CRIMAS DAY mmg perh xtau r nk cakap ape. sampai je sana dh pukul 2 lebih hehe atom n bby dh standby tp standby kt hotel la hahaa. sampai je ak terus cr kete sewa, kami pon dapat kete sewa VIVA MANUAL n kete2 manual ni syaffi n atom je reti bawak ye la manual tpi dorg ni xde lesen. yng si bby n anna lak ad lesen tp haramm xreti bawak manual hahaa.. kami semua pon cr la hotel tah kenapa mmg bnyak full hotel2 ni tp akhirnya dapat jugak lah walaupon lari bajet kn kn segala2nya lari bajet tp semuanya ok la kn kn hehhe ni namanya DESTINASI LARI BAJET N XRANCANG hahaha tp semuanya okkk..
hari berikutnya hari kami pulang.. wah penat sehehhhh .. bla..bla...bla..bla..(mls nk becerita) sampai gak kt jeti then biha amik .. then kami g anta syaffiqq g station bus.. nk dijadikan cerita bus die pukul 11.45 tapi die kene naik bus g alor star pukul 8 bus ke kl 11 lebih.. so jam baru 7.30 so g la jup minum kt blakang tu.. baru je si syaffiq ni nk order ttbe abg tu ckp bus dh sampai perhhhhh ak rasa baru sekejup die ad kt sebelh aku ni..
masa die dlm bus tu hanya org tertentu je nampk ak hehehe... paham2 la.. meleleh gueee.. ak pandang die kejup je kt dlm bus tu then ak nyorok blakang atom(xnk bg die nampak ak isk isk isk nangis) hehehehe.. then ak xbye2 pon ak terus lari g kedai balik bus tu pon xgerak lgi.. soryy ak xmampu nengok ade air hujan jatuh hehehe... then die dh naik bus semua mula la kawan2 ak sakat aku bg leleh lg cissssss nengok dh xrock dh hehehe.. saya syg awak la :P



Khamis, 23 Disember 2010

SS call, video call snap snap gotha..

tabiat syaffiq
tdo + tdo = cak terbukak (hai sayang)
syaffiq syaffiq heheh gotcha..seperti biasa adat couple berjauhan,benda yang boleh mendekatkan kitaorg melalui call n video call. tepat pukul 12 ak bergayut bersama kaw lagi hehe :P .. banyak betol benda yang nk cakap,banyak betol perkataan rindu kaw kata dan ak kata.. haiss xtau mcm mana lagi kn kn.. kejap2 kitaorg video call hehe ,perbualan aku banyak yang aku ajukan tentang "uuu i dh xsesuai gaya mcm dulu lg,rambut dh pendek" . "uuu i mcm tomboy la rambut mcm ni" mcm2 lagi tapi kaw tetap kata syaffiq:"xpe i ttp ngn u" hehhe kata2 itu buat ak lega dan relex lol hehe..dan ak ceritakan pada die tentang satu kejadian ni, td aku g pasar malam, sambil2 nk cuci mata,alih2 ade dua org minah ni bleh pulak ngorat ak..tanya soalan mcm tanya kt laki haiss ape die nii naik pelik la aki, aku kn gurll hehe tau la ak ensem dr mamat2 kt ctu ehhe ..bukan rini je ,hari tu aku g shopink mall pon sama ,kene ngorat dgn gurl .. mak aiii kalu la kawn2 pengkid ak tau gerenti dorg jeles hahaha. tp ak normal lahh ni ha atas ni syaffiq bf ak mana nk campak hehe... then syafiiq ckp ngn ak. jgn mcm2 la u ahaha.. sayangg saya masih NORMAL la .. suke pada lelakii.. seperti biasa SUPERSAVER slalu xberapa nk habis sebab ngn perangai TIDO si syaffiq ni ,die mmg kuat sangat tidoo tapi xpe la lagipon ak pikir kn die keje yang ak lak sebok2 kacau die ehhe.. sory sayang.. then untuk hilangkn ngntuk die tu buat la video call hehe alalla cumel betol BF ak ni.(aku je nampk die comell) nengok la tu pic2 yang ak sempat curi2 snap.. mata die ttdo then terbukak jup ehhe.. cumel je kn kn(perasan la end BF ko mana comel) lain org lain perasaan kn,kalu korg pon mesti suke sgt nengok bf korg kn kn hehe so mcm perasaan ak skrunk la hehe..

P/S 2 SYAFFIQ : sory syg ganggu u nk tido hehe btw thanks walaupon awak nk tdo awak still nk gak puaskn hati sy ,still angkat call n borak hehe btw rindu lgii laa hehe :P

Selasa, 21 Disember 2010

rindu sama dia

 ahmad syaffiq bin bashir,saya rindu sama awak sgt sgt sgt hehe :P . saya nak balik KL jumpa awakkkk , SAYANG AWAK .. awak dh berubah terima kasih sebab jadi mcm dulu balik,awak dh baik balik, mcm ni la syaffiq saya yang saya kenal dulu hehe.. awk tau x setiap hari rase nk pukul pukul awak hahaha geram grrrrrr . nengok tu muke die <<--- xbersalah lansung.

btw nila syaffiq sy hehe (malu lak) die la BF sy,die kalu ak mara muke xpernh bersalah, and die xpernah tunjuk serius die,kalu kene mara pon still main2 lg haisss.. wahai kaw yg xcomel lg xkacak nii..kau rindu ak xxxxx hehehhe :P dush dush dush.. bila lagi bleh gadush2 ngn kaww nii , bile lgi bleh tarik2 rambut kaww ni hais hehe bluwekkkk :P

setelah beberapa bulan akhirnya aku dh mula paham dengan sikap kaw wahai syaffiq hehe :D

arghhhhh rindu laaaaa

Isnin, 20 Disember 2010

NEW HAIR pendek sudah

NEW ME FOR 2010

first im sory to all of u hehe :P mybe ramai yg lebih suke rambut aku yg sebelum ni panjang n ad yg kata susah nk dapat rambut mcm tu,tp mybe ak agak sikit bosan ngn rambut panjang jadi aku pon cut ,nilah asilnya haha

acly sebelum tu ak potong mcm ni then aku nengok rambut ak rosak giler babi so ak cut lebih pendek mcm hasil kat atas tulah hehee.. so how better ni or yg atas ahhaa
korg nk tau 3 kedai aku pergi tau x
mula kedai aku lurus kn rambut then ak g second kedai lain lak aku potong jadilah pic baju kuning ni then esknya ak g kedai lain lak potong jadilah yng pic belang2 tu ahahaha
tapi ak rindu rambut lama aku huhuhu :P

Sabtu, 18 Disember 2010

my NEW FAMILY

FAMILY AKU
mari mari saya memperkenalkan anda pada teman2 seakrab aku dekat PERLIS hehe ni la keluarga aku disana.. yang banyak membantu aku ,membuatkan ak happy ni la dorang. yang pakai tudung tu angah/OMAK lebih mersa dikenali begitu,yang baju purple anna coi,yg tgh fatin nabiha,dan yng kanan bby/atiqa .aku xkn korg xcam2 kot heheh :) . hurm 4 dr kami iaitu angah,biha,aku dan bby sama jabatan ttp bby budak animation aku,biha n angah budak filem study.. ana pula bisness hehe inila fmily ak yg sewel2 kesemuanya.. memandangkan biha lagak gaya seperti kakak sebab ramai yg takot ngn die jadi die la anak sulung,second pula angah sbb cara pembawakkan nya seperti anak ke-2. ana pula ke tiga dan aku keempat nakal xnakal dan sering dibuli sama bby last.. ana dan bby sering berkomplot buat pasl ngn aku hahaha. tapi xpe kami happy bersama2 hahaa :P dimana ad dorg disitu ad aku,dimana ad ak disitu ad dorg ehhehe luv my familyy muahhh

Jumaat, 17 Disember 2010

HARI KAYA POLITEKNIK wkakakaka :P

untuk pengetahuan semua , aku baru bangun dr tido kemudian dah ad member yang tersengih2 mcm ape tah bgtau yg PT sudah masuk hahaha jadi untuk penetahuan semua sabtu pagi adalah tarikh dimana budak2 menjadi anak2 orang kaya iaitu OKB orang kaya baru. kalu xcaya cube try jalan satu bandar kalu nampk muke dorg tu mmg betol la tu haha. yang aku rase skrunk mesti bank ATM kat poly ak tu penuh berbarisssss mcm nk g kawad kaki budak2 kutip duit hahahah :D yang pastinya mesti dorg semua akan menuju ke peneng hahaha..OKB la katakan hhahah tp yg penting ak nk g cabut buat rambut dulu lah haha tp ingat kawan2 duit ni utk korg belajar bukan ber-enjoy melainkan duit ni mmg saje2 korg nk buat enjoys hehehe :P seronok betol la kawan2 ak ni punye ragam ak nengok tpi yg pasti hutang dr member2 ak bakal ak dapattt yahuu mmg seronok la hahahaha "ko nk apa rm100 rm 200 rm 300 hahah tarak hall la..
ko nk ape blackbrry,baju,kasut tarak hal laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa hahahahahaha 

Sabtu, 11 Disember 2010

rumah rumah

sory terlupa nk update blog hehe adakah anda anda rindu mau dgr ceritera saya heheh :)



NEW HOUSE
okies aku n the geng baru sahaja berpindah rumah sewa hehe :P kali ni kami dapat rumah sewa yang lebih besar dari dulu,jika dulu hanya setingkat dan skrunk sudah bertambh kepada dua tingkat, kali ni ak duduk sorag dalam bilik yeah mmg terbaikk nk buat bising pon senang n nk sepah2 pon tiada siapa yang mau larang kan ehehhe :P . kitaorg pindah pon sebab panas ngn orner lama  yelahh mcm haramm rumah paip pecah bukan salah kitaorg ponn dah tu suruh betolkn sikit agak lambat,makin meningkat bil air umah aku bo SHIT la .. n now kami lega sebab pindah dr sana n orner kali ni mmg baikkk mcm mak2 kami je heheh 


Ahad, 5 Disember 2010

YOUUUuuu thanks

thanks bg elmo :)
elmo hheehe btw saya peminat setia elmo dan elmo ini diberi oleh seseorang yang hurm2 ak SAYANG heheh walaupon die sakitkan hati aku ke,die benci aku ke,die abaikan aku ke,die buat xtau psl aku ke, hati aku ttp kata aku sayang die.. sory kawan2 hati org xleh nk buang perasaan syg tu doe .walupon elmo aku ni buruk ke ape ke hahaha sory u :P tp die ttp cumel ..ehehhehe ko PILIH KLCC KE AKU wakakka teringat lak video bodo tu punye soalan hahaha :D

pendaftaran new sem huwahuwa...

haha muke selenge
hehe aku dh selamat tiba di negeri tempat ak belajar di perlis indra kayangang huhuhu jauh bukan.. tau dh tp kalu study jauh mana pon bebaloi lah dapat gak rasa cara hidup orang2 lain kn.
ok tadi pagi ak bukan main ligat nk bangun ahaha mcm nk g class padahal nk berdaftar je huhuh cube nengok pic kt sebelah tu / atas ni
hehe aku bangun paling lambt n paling cepat sekali siap antara kawan2 aku tu huhu.. mase siap2 tu dh pakai baju kemeja tapi bila kawan aku coll cakap daftar kat dewan cepat2 tukar baju yela jadi baik sikit pakai baju kurung kn kn :)
pagi tu aku relex je ngn baju kurung n kasut kung fu dengan xpakai stokin , padahal aku mmg sarung stokin tp member ak xpakai jadi aku pon malas la nk pakai. tapi xbole bla sampai je sana lect tu ckp "SAPA YANG XPAKAI STOKIN JANGAN DAFTAR MASUK" wakakaka belom sempat die chek aku punye ,ak dh lari dh wakakaka :D kawan ak siap gelak2kn dh sbb dh pesan awal2 dr kt umah lgi. ni kess ikot geng r DEGIL hahaa..
tapi akhirnya hasil usaha pertolongan ATOM bf kepada BBY yang belikan kitaorg stokin ,akhirnya dapat gak la new stokin haha :D dah dpt gak daftar yahuuu seronokk..


ptg tu ape lagi utk mehilangkan rase tekanan kami semua g jalan2 dengan hanya memakai baju kurung hahha ak n the geng nampak satu tempat karokei baru saje cube2 wah seronok sehh huhhuhu ..
thanks kawan2 hilangkan 10sion saya i love u'll termasuk yg rajin baca blog ak ni hehe 

Jumaat, 3 Disember 2010

back to NORMAL

12/3 tanggal 9:30 malam aku akn berangkt pulang ke tmpt aku study di mana hais nun jauh d'utara sana perlis indra kayangan (penah jejak ke korang) huhu.. 
smalm bby n anna dh sampai umah atom yang angkat ,sory xsangka korg dtg smalam igtkn rini hehe :D
btw kami igt nk balik naik KTM(kereta api tanah melayu) saja mau cuba2 tapi tiket habis so terpaksalah kami naik bus saje hehe ..otw nk g buy tiket bus bnyk hal yg berlaku antaranya, punyelah lama aku xnaik benda awam2 ni smpai aku lupa mcm mana nk g b.jalil hahaha naik ktm kah? putra kah? lrt ahaha akhirnya tau juga hahaa xingt lol bkn lupa daratan tp mmg dh lupa kot haha.. walupon aku gelak2 sikit tpi ak tau kawan2 ak bleh perasan ak lain ,cara gelak aku,cara temenung aku kn kn hehe aku nampak lah korg buat ape hehe :D
tapi buat kawan2 jgn la turut sedih ngn ape yg terjadi ngn aku k chill la back to normal balik.. 
tapi ad satu cite yg buat ak teringat sampai skrunk..
aku teringat muke abg yang nk jual tiket tu ,bapak gengster cr pelanggan ,agak2 la der sampai tarik kawan aku mcm nk jual barang rupa2nya penjual tiket ahhaa ,,tapi abg tu ok la sebenarnya hahaa alih2 die bg numbe fon senang kalu order tiket nama die ALONG haha patot la mcm gengster aku ckp tapi abg tu kata "gua anak first la mmg la along" ahhahahaha btol gak .. akhirnya kami berjaya membeli tiket..
balik umah lak siap2 nk gerk g BB cr barang ngn sis aku,anna n bby hehe cr punye cr alih2 sampai pon dh agak lambt yang aku dapt beli cume kasut kung fuu je hehe bleh lah nk buat g class hahaha kasut lama leh simpan hehe .. 

hurm aku akan tolong kau
hati aku tetap kata yang aku sayang die walupon dh bnyk benda die sakitkn aku n walaupon sikit2 rase syg tu dh hilang . aku akn tolong kau kalau kau ada masalah.. cume ak nk kau bgtau je jangan simpan, simpan2 mmg giler la kau.. kalu aku belh tolong aku tolong .. :)

Rabu, 1 Disember 2010

thanks 2 kawan2

hai hai im again.. hurm smalam 1/12 aku kua bertemu kawan2 baik aku .. perhh mmg lama xjumpe dorg sampai ad yg dh ladys habis.. hehe btw kawan2 aku ni kebanyakkn nye tergolong dr golongan yg rockers nengok la suara kami lak mcm mana habis serak dh ahaha lagi2 si ZYRA hehee.. tapi kesian si zyra die bkn main lg ajak aku kua nk suruh teman die shopink katanya GAJI die dh masuk,alih2 cek card hahaa xmasuk2 hahhaa tpi thanks zyra ko bg aku gelang yang sangat cantik (die belanja) huhu merah,hijau,kuning FAV gelang aku hehehe..
then yg pelik nye bkn die yg shopink aku lak yg shopink perh barang2 aku dpt mmg terbaik, aku ni suke benda pelik2 sikit hehe :P tapi dorg jugak kwn yg slalu buat ak happy thanks n sory slama ni ak lupakn korg ehhe muah muah.. smalam puas habis aku shisha igt nk buat gaya aweks yg kat video tu tpi xjadi hahaha tpi kite2 mmg hebat la kn kwn kwn.. n aku jugak banyk terima nasihat dr kawan2 aku.bkn dr dorg saja,kawan2 aku yg lain jugak turut menasihati aku .. n now im CHILL thanks again i love u'll 
aku dh nk balik sana jauh d'perantauan ehhehe

video
video ni menerangkan muke aksi dr deqla ,kitaorg xnk bg die nengok nnti die padam .. korg nk nengok x muke yg die buat dlm camera tu ehhee 
hahahah bapak kelakr kn hehe

video
zyra hahah xjadilah weh