Selasa, 30 November 2010

makan hati aku


mulut slalu kta bergini tapi hati
aku dgr makan hati ni perit.  sampai kakak ak makan hati die jadi tersgt kurus,sama la mcm czn ak yg lain sampai ak ejek2 gelak2 dulu.sbb aku xpernah rase tapi tu dulu skrunk ak dh dpt rase .aku makan dalam ngn perangai seseorg sampai aku termuntah2,kpala berat, perut sakit mcm gastrik,turun air hujan sory korg ak gelakkn korg slama ni.ak xrase slama ni . aku main gelak je . smpai ade yg makan hati die jadi kuat makan . aku lak dpt yg mcm ni punye mkn hati perhh terbaikk la sakit die

Isnin, 29 November 2010

: / + :) + :p
im miss u :(

Ahad, 28 November 2010

braces oh braces si gigi besi

horay horayy lepas ni saya akan bertukar wajah dr gigi saya .. seronok nya xsaba2 nk pakai ini :D ..
sebab jelous punye pasl myra adik aku dpt buat dulu tp die GOVMNT je lah ting 2 kn senang dan aku pulak SWASTA .myra jaga baik heheh warna mula yg aku nk pakai warna erk erkk eh rasia nnti nengok je pic terbaru bakal ak uploadkn hahahaha... tpi yg pening nye ak dh deal ngn doc kt belah KL tpi dh r ak study belah utara mcm nk deal ngn doc belah utara lak sbb benda ni dh r kene tukar tiap2 bulan xkn wa nk turun KL lak. tpi bile pikir dh r next sem ak praktical so mesti r dh kat kl tpi lepas tu sambung balik lg 2 tahun kot hehehe.. so HOW nk buat kt KL or kt KEDAH???  lepas ni senyuman saya dihiasi oleh warna2 huhuhu.. just wait n c k hahaha :*

Sabtu, 27 November 2010

27/11


yahuu untuk melupakn segala kesedihan jadi aku klua berjalan2 dengan ditemani kawan2 serta adik dan czn.. mula destinasi yang dituju ialah SUNWAY hehe dah lama benar xmelepak disana,sampai2 je ak terus lari g COTTON ON yahuu dapat la sehelai baju yang nyam haha...


lepas je shop tetibe perut terasa laparrr sambil memilih2  tmpt nk mkn MCD,KFC,ke sampai lh gado2 akhirnya mkn kat CYKEN RICE (bukan sekadar nasi ayam kok kok kok) perhh ak punye nasi xsampai2 lauk je sampai hais aku pon mkn je la tpi lepas mkn kt ctu kepala aku pusing gile pening sgt mcm nk pecah otak..terasa agak bosan d sunway ak pon gerk BUKIT BINTANG kt sana teman2 sedang menunggu...


sepanjang perjalanan aku dalam kete mmg sakit betol kpala ak berdenyut2 akhirnya aku MUNTAH TERBAIK selamat la sempat cr plastik beg perhh segala perencah ayam,ikan td sume kluar...
sampai BB aku terus shopink sana shopink sini wah rambang btollah mata.xtau mana nk pilih sbb dh agak lama hobi shopink aku ni xmembuat kerjanya wakakakka :D

teman-teman
teman hari tu yg muncul deqla bff aku,czn ak,adik aku,jack n daus ..punye lah sedap shop tetibe ak terdengar jeritan dr sesorg ,ak pastikan dan akhirnya aku mengenali suara itu ARGGGGGG kawan2 seangkatan sek la geng2 lassy aku..perh lama xmeet dorg makin cun meletop2 hehehe..
muah muah kis sana kis sini hehe..
seterunya kami mkn tapi syg laksa yang ak beli ak xmkn sbb perut serta kpala xmenerima ,makan sikit muntah2 hais syg btol la la FAV aku haiss nk je aku bungkus wakaka


masa otw nk balik kami sempat main buih2 crimas yg bakal menjelang nnti lawa btol la ehhehe
thanks la hari ni hari seronok aku thanks again.. shopink la yg palink seronok
akhirnya ak berjaya membeli 4 baju2 baru horayyyyy seronok laa.




sedikit gambar2 yng sempat diambil:


kawan2 sekolah seangkatan
daus n jack
dqla best fwen ak
myra,me,daus,adel n dela jack tgh snapkn





Khamis, 25 November 2010

video
"Parachute"

Love is like an aero plane 
You jump and then you pray 
The lucky ones remain 
In the clouds for days 
If life is just a stage 
Let's put on the best show 
And let everyone know 

[chorus]
Cause if I have to die tonight 
I'd rather be with you 
Cut the parachute before the dive 
Baby don't you cry 
You have to bring me down 
We had some fun before we hit the ground 

Love is like a hurricane 
You know it's on the way 
You think you can be brave 
Underneath the waves 
If life is just a dream 
Which of us is dreaming 
And who will wake up screaming 

Cause if I have to die tonight 
I'd rather be with you 
Cut the parachute before the dive 
Baby don't you cry 
You have to bring me down 
We had some fun before we hit the ground 

Cause if I have to die tonight 
I'd rather be with you 
Cut the parachute before the dive 
Baby don't you cry 
You have to bring me down 
We had some fun before we hit the ground 

Cause if I have to die tonight 
I'd rather it was you 
Cut the parachute before the dive 
Baby don't you cry 
You have to bring me down 
We had some fun before we hit the ground 

menitis lagi sekali malam ni..

isk isk isk ... lap lap lap (jangan la jatuh lagi) isk isk sik
sebenarnya hari ni aku nk lepak sangat ngn kau nak jumpe kau, dh lama aku xjumpe kau kn.. balik dari tolong mama dengan exitednya aku mandi ,kalu x aku slalu terus tdo tapi sebab dh janji nk jumpe ak mandi , bersiap-siap pakai baju,pakai bedak,wangi2 dh. aku mcj ko dgn semangat nk tau ko kat mana?? ak dh nk gerak nk amik.. 
mcj : syg kt mana??
dia: kt mamak dgn mama..
mcj:nk jumpa x ??
dia:besok bleh..
WTFISHHHH aku dh siap kotttt wehhhh .. terus xtercakap ak suara nangis  dh nk kua.mata dah mengalir, kn aku dh ckp ngn die esk ak nk meet kwn sek lama.. smalam bila berjanji semua ok itu ok ini ok. tapi ape ni saat yg dinanti2 xok pulak,lepas tu bkn nk pujok ckp sory ke ape terus diam dr mcj tu ... 
ye sy rock,sy kasar,suara pon serak tapi mmg btol sy cengeng kuat nangis sekian tq

Rabu, 24 November 2010

sory ak terluahkan



is taken

aku xtau lah ape yang aku rase skrunk ni btol atau x.. acly ramai yang xtau aku sudah ada BF sebenarnya,  ye mmg status kat FB aku tu nampak ak single tapi hakikatnya tidak . dh agak lama ak dgn budak tu.


teringat time mula2 dulu...
oh ak suke time mula2 aku ngn die yup seronok sangat ,dia slalu layan aku,slalu igt aku. kalu aku kat class pagi2 lagi die dah mcj aku,walaupon dlm class time tu agak BZ tp aku ttp focus kt mcj die (mcj nyorok2 la) . setiap malam xhabis2 call die.... hais rindunya setiap patah perkataan yang dia taip tu, tapi tu dulu lah ,skrunk semuanya semakin pudar :( . munkin kami BZ yup,aku paham dia keje dan ak masih belajar. tapi xboleh ke lepas keje main mcj ngn aku .. urmm skrunk semuanya dah makin berubah. dia balik keje terus g mana tah xbgtau ak pon ,kadg2 aku saje je tgu die mcj tapi syg penat je aku tgu ,satu mcj pon xde sampai lah pukul 1 lebih .. awak pergi mana??
kalu boleh aku nk sgt die mcj (bb i nk g main bike jup k / bb i nk g main badminton / bb i nk g lepak balik lambt u tdo je tau jgn tgu) kalu die mcj mcm ni sedap sikit hati ak, ye la tau die nk g mana, dan ak xkn mcj n ganggu. ni tidak ,aku mcj mcm orang giler 3,4 keping text ak bg tpi satu pon dia xlarat reply.. aku ni kacau hidup ko ek?? aku ni siapa?? 
aku xmara pon kalu die nk main bike die tu, ak xmara pon kalu dia nk lepak tp plss la BAGITAU sebagai seorang GF wajib tau paham .
sejak aku couple ngn dia ,ak xpernah mcj orang lain selain dia tapi  aku lupa kwn2 aku, aku abaikan org lain sebab apa?? sebab nk focus kt ko sorg tapi ko xpaham. sejak aku xmcj dorg sume ak makin bosan bila ko xlayan mcj aku ,ko berubah weh berubahhhh.. mana ko yang aku kenal. aku dan dia couple mybe boleh diketogerikan jarak jauh .. umah aku kat bangi dan dia di puchong tapi sebab aku tgh study .aku study d perlis cume time cuti je ak leh jumpe die.. 


HATI AKU
kadang2 aku rasa macam nk putus kan hubungan ta.pi aku sayang tau x.. aku xtau la kau..
aku igt lagi dia ckp ..


aku             : sayang kalu i minx putus ape u akn cakap??
dia              : i cakap ok je 
aku             : ok je!
dia              : ye la dah u minx putus maknanya u dh xsyg i so buat ape la kalu i syg u tpi u xsyg i                      bettr putus.


PERINGATAN PAD KAUM ADAM : kalu kaum hawa ckp mcm ni jgn la korg jwb ok je ..cube ko mempertahankan sikit cinta ko tu,ni nampk sgt mcm ko nk sgt putus padahal awek2 ni saje je bg soaln mcm ni nk nengok sejauh mana tahap ko syg kn dia..
kadang2 aku rase aku ni mcm kacau hidup dia nk enjoys ngn kawan2 die...
dan aku rasa ak xpenting laaaaa....
aku akn col die sbb ak rindu die sgt sampai ak tercol dia time die lepak,aku akn ckp cepat2 sbb xnk ganggu die ngn kawan2 die lepak, tapi dia mcm xpaham aku je...


korg rase aku bodoh x??
korg rase aku lurus x??
mukin ini yang aku terima ye la, aku pernah lakukn ni kat EX2 BF aku ..
bak kata kakak aku dari awal dulu dia pesan kt aku sbb suke mainkan perasaan org "end jangan buat mcm tu xbaik la ,,nnti ko lak yg kene n ko lak yg rase ape yang dorg rase" yup u'r rite kak .aku dah rase ak baru dapat rase la kak.. sakit la kak 
kadang2 tiap2 malam ak cry2 huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaa sambil tgu mcj die tu sambil (isk isk isk) yup saya mmg cengeng kuat nangis walaupon luaran aku rock / perempuan kasar tapi bila bila ngn dia ak xmampu jadi sekasar aku, aku lain tau x lainnnn.
hanya kawan serumah ,famly aku yg kenal aku mcm mana..
aku igt lagi kawan2 aku paksa aku putus ngn dia (opsss alamak tercerita) dorg ckp ramai lagi yng lain lebih baik dr die .. tapi ak xnkk owh ak sayang dia la wehh korg kene paham 
sejak aku cerita semua kt sis aku ,dia ckp  ha padan muke dh rase dh.. amik ko dulu dh pesan dr awal dh.
weh tolong lah jangan berubah tolong lahhhhhh,aku tau ko mesti ckp "mana ad berubah lah"
ko xnampk mmg r ...... dan air mata pls jangan jatuh2 lagi nnti habis 


hurm ak tulis mcm ni ak tau dia xkn baca BZ kan.. aku xburuk2kn ko tapi ko xsedar gerak geri perubahan ko tu....




                                                aku suke ko. sayang ko... KO??



Isnin, 22 November 2010

SHHHHHHHHHHhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

ade benda yang nk buat aku luahkan tapi ak xmampu luahkan :'( agak sedih
xsemua kisah peribadi kite senang2 nk share kt org tpi aku rase nk share tp ak xboleh 

JB oh JB

RAYA HAJI


horay seronok raya haji ,tahun ni beraya di johor lagi,dimana tumpah darah ibubapaku.tapi yang lebih menyeronokkan sepanjang hari raya haji,serta korban lembu2 berlansung aku boleh overdoss tdo ,bangun tdo bangun tdo mcm xde func-tion je aku kt umah atok, BTW terasa rindu sama atok,atok oh atok balik JB banyak lak story mory psl MR/MRS HANTU aku dgr hais tapi ape2 pon terbaik wokk..


201110 MOVIE+RONDA KOTA JB


hari berikutnya disana aku keluar jalan-jalan sambil tu jumpa lah kawan2 sesewel aku yang stay sana
BBY,ANNACOI, kitaorg g J.TERBRAU. mula-mula sampai mata dah cari tempat nk makan2 nyum2 yummy lapar ceit padahal sebelum nk gerak mak aku dh masakkan bukan main sedap lagi tapi kes lambt bangun punya pasal xsempat jamah masakkan mama , IM SORY MAMA






kami perkena chicken rice bukan sekadar nasi ayam hasil idea bby yang nk makan benda tu ..perh telan habis aku membuncit la lagi ahahha 
<<-- nengok tu habis licin kan ahhaa




selepas makan2 kami pon beredar ape lagi cari tiket nengok HARRY POTTER terbaik la kawan2 g la nengok kalu xcaya tapi hurm sedih2 sicumel ak erkkk erkkk ,nk cerita sikit haha BTW ak pantang nengok wayang cerita xlawak akn jadi lawak dalam tu aku buat ahaha habis pecah perut kawan2 aku berguling2 gelak haha sory beb FOCUS balik nengok...
lepas habis penat jalan kat situ kitaorg pon beredar g SS iaitu singgah selalu lepaking la jawabnya haha


antara koleksi pic:





Isnin, 15 November 2010

saya mau baby laaa

hari ni tah mcm mana aku rasa mcm teringin nk pelok cium baby.. rindu nya kat bau baby..
napalah anak buah aku semua dh besar haiss.. hais nasib ak ni xkawin lagi hehehe 
teringin nak baby lah hehe tapi siapa bakal papa dia hehe :P
reieie end ko jangan nk berangan boleh x hehe 


tapikan nnti babys saya tu anak baby boys ke baby gurl??
anak pertama mintak2 dapat baby boys nanti dia boleh jadi abang then dia tau jaga adik dia mcm 
mana. lepas tu baru lah baby gurl hehehe so cute...
arghhhh nak bby nk bby tpi bukan skrunk biar kawin dulu lah haha 

Ahad, 14 November 2010

131110 yeah


smalam 131110
aku jumpe dengan dua orang kawan baik aku time sek dulu
ODAH & DEKLON seronok betol enjoys ngn korg smalam..sory sebab aku lambat sikit ye la dah la xreti bawak kete ,lesen pon xde kan mcm mana la ak nk drive hahaa,n btw thanks to mybro awin yang hanta kitaorg kat LRT PUTRA,padahal ak dah lupa cara2 naik pengangkutan awam sebab dah agak lama xnaik kan.

pada hari itu jugak aku sempat jumpe dengan kawan kt johor aku yang study kat KL JACK n DAUS ak kenal dorg ni dari adel czn kesayangan aku :P

dalam pada itu aku turut ditemanni oleh adik ak MYRADORA


*kami singgah dimcm2 jenis kedai sambil2 usha lah haha
dlm pada kisah ak singgah COTTON ON ad mamat ni kantoi lak mencuri ha amik ko kene dh belasah...


ape2 pon to all members
p/s: jgn jadi pencurik yee

arghhh

dah lama x UPDATE blog .tetibe terasa nk UPDATE tapi bila bukak account arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
dh hilang GONE..jadi tis is my new accnt la ELMYSISEWEL.BLOGSPOT.COM