Khamis, 30 Disember 2010

sampai KL n ceritera teksi

new year punye pasal aku sanggup sakit2 pinggang naik bas nk turun tmpt ak punye psl kn kn hahahaha...perhh tp yang xtahan masa kawan2 aku hanta g naik bus leh lak dorh nangis2 haiss sedih gua nengok beb chill la aku g kejup je hari isnin dh balik heheh xmo nangis2 k.. to bby haiss aku tau kalu dlm kete je mesti kitaorg bergaduh2 ,ko xde tmpt nk bergaduh ek g gaduh ngn anna,biha n omak k hehe alalalla so gediks la ko ni wahai adikku ahha... masa ak nk g die tarik2 beg ak hehe shaduu betol sampai ak pon xnk nengok korg hanta aku time tu. xpe xpe nnti ak bawakkn oleh2 utuk korg k hehe....(padahal bawak pesanan yg dorg nk tu haha)

ceritera TEKSI

ok masa pagi tu ak sampai pukul 4 lebih ,masa aku turun je dr bus haiss banyak betol teksi2 yg nk cr penumpang, tpi yang ak kesiannya kenape ek kebanyakkan pemandu teksi mesti pakcik2 perhh bapak sadih aku nengok..ye r dorg kn dh tua ape xde ke anak2 yang dh besar.. korg nengoklah bertapa bertanggungjawabnya dorg weh sampai kejar2 org nk penumpang nk bg anak bini makan.. sian doe kalulah tu ayah aku..aku pon xsanggup melihatnya haiss.. aku rase mcm nk tolong tp disebabkan ak xnaik teksi aku tunggu abg aku so IM sory to pakcik2 sbb sy xnaik teksi lol..lagi satu ak xsuke nengok orang2 tua naik bus nnti ak sedih sbb kesiann doe bawak beg berat2 g jauh2 perh sedih kott.. to all of u yg mempunyai orang tua hargailah mereka dan jgn lupakan mereka atau maki2 mereka kerana mereka yg membesarkan kita dan mereka juga yg mencari rezeki utk kite okies :)

Isnin, 27 Disember 2010

terima kasih datang

kami di LANGKAWIIII 
horayy .. nampak x pic diatas ni hehe ya betoll... LANGKAWI dan dia datang bersama aku hehe.. memang seronok stay sana tau walaupon perjalanan nya pada awalnya xberapa betol..biase lah percutian yang xdirancang mmg mcm ni.. tapi apr pon mmg seronok. first thanks to my syg yang sanggup datang dr jauh KL to PERLIS then naik jeti sama2 ke LANGKAWI hehe.. n then thanks to KWN2 yang banyak membantu..
perjalanan kami bermula pada pukul 8 pagi, aku dh mula mengangkut beg nk ke kuala perlis.. pukul 8 pagi juga lah syaffiq dh sampai. hehe ,sampai je kat jeti aku pon cr mrncari mana budak katik ni .. lama ak toleh kanan dan kiri akhirnya ak nampk dah kelibat budak katik ni ehhee.. tpi ak buat2 xnampk la ahaha bia die yg dtg cr.. alih2 taraaa datang n nampk dh hehe.. hari tu tiket n ferry mmg penuh ,yela ak perg CRIMAS DAY mmg perh xtau r nk cakap ape. sampai je sana dh pukul 2 lebih hehe atom n bby dh standby tp standby kt hotel la hahaa. sampai je ak terus cr kete sewa, kami pon dapat kete sewa VIVA MANUAL n kete2 manual ni syaffi n atom je reti bawak ye la manual tpi dorg ni xde lesen. yng si bby n anna lak ad lesen tp haramm xreti bawak manual hahaa.. kami semua pon cr la hotel tah kenapa mmg bnyak full hotel2 ni tp akhirnya dapat jugak lah walaupon lari bajet kn kn segala2nya lari bajet tp semuanya ok la kn kn hehhe ni namanya DESTINASI LARI BAJET N XRANCANG hahaha tp semuanya okkk..
hari berikutnya hari kami pulang.. wah penat sehehhhh .. bla..bla...bla..bla..(mls nk becerita) sampai gak kt jeti then biha amik .. then kami g anta syaffiqq g station bus.. nk dijadikan cerita bus die pukul 11.45 tapi die kene naik bus g alor star pukul 8 bus ke kl 11 lebih.. so jam baru 7.30 so g la jup minum kt blakang tu.. baru je si syaffiq ni nk order ttbe abg tu ckp bus dh sampai perhhhhh ak rasa baru sekejup die ad kt sebelh aku ni..
masa die dlm bus tu hanya org tertentu je nampk ak hehehe... paham2 la.. meleleh gueee.. ak pandang die kejup je kt dlm bus tu then ak nyorok blakang atom(xnk bg die nampak ak isk isk isk nangis) hehehehe.. then ak xbye2 pon ak terus lari g kedai balik bus tu pon xgerak lgi.. soryy ak xmampu nengok ade air hujan jatuh hehehe... then die dh naik bus semua mula la kawan2 ak sakat aku bg leleh lg cissssss nengok dh xrock dh hehehe.. saya syg awak la :P



Khamis, 23 Disember 2010

SS call, video call snap snap gotha..

tabiat syaffiq
tdo + tdo = cak terbukak (hai sayang)
syaffiq syaffiq heheh gotcha..seperti biasa adat couple berjauhan,benda yang boleh mendekatkan kitaorg melalui call n video call. tepat pukul 12 ak bergayut bersama kaw lagi hehe :P .. banyak betol benda yang nk cakap,banyak betol perkataan rindu kaw kata dan ak kata.. haiss xtau mcm mana lagi kn kn.. kejap2 kitaorg video call hehe ,perbualan aku banyak yang aku ajukan tentang "uuu i dh xsesuai gaya mcm dulu lg,rambut dh pendek" . "uuu i mcm tomboy la rambut mcm ni" mcm2 lagi tapi kaw tetap kata syaffiq:"xpe i ttp ngn u" hehhe kata2 itu buat ak lega dan relex lol hehe..dan ak ceritakan pada die tentang satu kejadian ni, td aku g pasar malam, sambil2 nk cuci mata,alih2 ade dua org minah ni bleh pulak ngorat ak..tanya soalan mcm tanya kt laki haiss ape die nii naik pelik la aki, aku kn gurll hehe tau la ak ensem dr mamat2 kt ctu ehhe ..bukan rini je ,hari tu aku g shopink mall pon sama ,kene ngorat dgn gurl .. mak aiii kalu la kawn2 pengkid ak tau gerenti dorg jeles hahaha. tp ak normal lahh ni ha atas ni syaffiq bf ak mana nk campak hehe... then syafiiq ckp ngn ak. jgn mcm2 la u ahaha.. sayangg saya masih NORMAL la .. suke pada lelakii.. seperti biasa SUPERSAVER slalu xberapa nk habis sebab ngn perangai TIDO si syaffiq ni ,die mmg kuat sangat tidoo tapi xpe la lagipon ak pikir kn die keje yang ak lak sebok2 kacau die ehhe.. sory sayang.. then untuk hilangkn ngntuk die tu buat la video call hehe alalla cumel betol BF ak ni.(aku je nampk die comell) nengok la tu pic2 yang ak sempat curi2 snap.. mata die ttdo then terbukak jup ehhe.. cumel je kn kn(perasan la end BF ko mana comel) lain org lain perasaan kn,kalu korg pon mesti suke sgt nengok bf korg kn kn hehe so mcm perasaan ak skrunk la hehe..

P/S 2 SYAFFIQ : sory syg ganggu u nk tido hehe btw thanks walaupon awak nk tdo awak still nk gak puaskn hati sy ,still angkat call n borak hehe btw rindu lgii laa hehe :P

Selasa, 21 Disember 2010

rindu sama dia

 ahmad syaffiq bin bashir,saya rindu sama awak sgt sgt sgt hehe :P . saya nak balik KL jumpa awakkkk , SAYANG AWAK .. awak dh berubah terima kasih sebab jadi mcm dulu balik,awak dh baik balik, mcm ni la syaffiq saya yang saya kenal dulu hehe.. awk tau x setiap hari rase nk pukul pukul awak hahaha geram grrrrrr . nengok tu muke die <<--- xbersalah lansung.

btw nila syaffiq sy hehe (malu lak) die la BF sy,die kalu ak mara muke xpernh bersalah, and die xpernah tunjuk serius die,kalu kene mara pon still main2 lg haisss.. wahai kaw yg xcomel lg xkacak nii..kau rindu ak xxxxx hehehhe :P dush dush dush.. bila lagi bleh gadush2 ngn kaww nii , bile lgi bleh tarik2 rambut kaww ni hais hehe bluwekkkk :P

setelah beberapa bulan akhirnya aku dh mula paham dengan sikap kaw wahai syaffiq hehe :D

arghhhhh rindu laaaaa

Isnin, 20 Disember 2010

NEW HAIR pendek sudah

NEW ME FOR 2010

first im sory to all of u hehe :P mybe ramai yg lebih suke rambut aku yg sebelum ni panjang n ad yg kata susah nk dapat rambut mcm tu,tp mybe ak agak sikit bosan ngn rambut panjang jadi aku pon cut ,nilah asilnya haha

acly sebelum tu ak potong mcm ni then aku nengok rambut ak rosak giler babi so ak cut lebih pendek mcm hasil kat atas tulah hehee.. so how better ni or yg atas ahhaa
korg nk tau 3 kedai aku pergi tau x
mula kedai aku lurus kn rambut then ak g second kedai lain lak aku potong jadilah pic baju kuning ni then esknya ak g kedai lain lak potong jadilah yng pic belang2 tu ahahaha
tapi ak rindu rambut lama aku huhuhu :P

Sabtu, 18 Disember 2010

my NEW FAMILY

FAMILY AKU
mari mari saya memperkenalkan anda pada teman2 seakrab aku dekat PERLIS hehe ni la keluarga aku disana.. yang banyak membantu aku ,membuatkan ak happy ni la dorang. yang pakai tudung tu angah/OMAK lebih mersa dikenali begitu,yang baju purple anna coi,yg tgh fatin nabiha,dan yng kanan bby/atiqa .aku xkn korg xcam2 kot heheh :) . hurm 4 dr kami iaitu angah,biha,aku dan bby sama jabatan ttp bby budak animation aku,biha n angah budak filem study.. ana pula bisness hehe inila fmily ak yg sewel2 kesemuanya.. memandangkan biha lagak gaya seperti kakak sebab ramai yg takot ngn die jadi die la anak sulung,second pula angah sbb cara pembawakkan nya seperti anak ke-2. ana pula ke tiga dan aku keempat nakal xnakal dan sering dibuli sama bby last.. ana dan bby sering berkomplot buat pasl ngn aku hahaha. tapi xpe kami happy bersama2 hahaa :P dimana ad dorg disitu ad aku,dimana ad ak disitu ad dorg ehhehe luv my familyy muahhh

Jumaat, 17 Disember 2010

HARI KAYA POLITEKNIK wkakakaka :P

untuk pengetahuan semua , aku baru bangun dr tido kemudian dah ad member yang tersengih2 mcm ape tah bgtau yg PT sudah masuk hahaha jadi untuk penetahuan semua sabtu pagi adalah tarikh dimana budak2 menjadi anak2 orang kaya iaitu OKB orang kaya baru. kalu xcaya cube try jalan satu bandar kalu nampk muke dorg tu mmg betol la tu haha. yang aku rase skrunk mesti bank ATM kat poly ak tu penuh berbarisssss mcm nk g kawad kaki budak2 kutip duit hahahah :D yang pastinya mesti dorg semua akan menuju ke peneng hahaha..OKB la katakan hhahah tp yg penting ak nk g cabut buat rambut dulu lah haha tp ingat kawan2 duit ni utk korg belajar bukan ber-enjoy melainkan duit ni mmg saje2 korg nk buat enjoys hehehe :P seronok betol la kawan2 ak ni punye ragam ak nengok tpi yg pasti hutang dr member2 ak bakal ak dapattt yahuu mmg seronok la hahahaha "ko nk apa rm100 rm 200 rm 300 hahah tarak hall la..
ko nk ape blackbrry,baju,kasut tarak hal laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa hahahahahaha 

Sabtu, 11 Disember 2010

rumah rumah

sory terlupa nk update blog hehe adakah anda anda rindu mau dgr ceritera saya heheh :)



NEW HOUSE
okies aku n the geng baru sahaja berpindah rumah sewa hehe :P kali ni kami dapat rumah sewa yang lebih besar dari dulu,jika dulu hanya setingkat dan skrunk sudah bertambh kepada dua tingkat, kali ni ak duduk sorag dalam bilik yeah mmg terbaikk nk buat bising pon senang n nk sepah2 pon tiada siapa yang mau larang kan ehehhe :P . kitaorg pindah pon sebab panas ngn orner lama  yelahh mcm haramm rumah paip pecah bukan salah kitaorg ponn dah tu suruh betolkn sikit agak lambat,makin meningkat bil air umah aku bo SHIT la .. n now kami lega sebab pindah dr sana n orner kali ni mmg baikkk mcm mak2 kami je heheh 


Ahad, 5 Disember 2010

YOUUUuuu thanks

thanks bg elmo :)
elmo hheehe btw saya peminat setia elmo dan elmo ini diberi oleh seseorang yang hurm2 ak SAYANG heheh walaupon die sakitkan hati aku ke,die benci aku ke,die abaikan aku ke,die buat xtau psl aku ke, hati aku ttp kata aku sayang die.. sory kawan2 hati org xleh nk buang perasaan syg tu doe .walupon elmo aku ni buruk ke ape ke hahaha sory u :P tp die ttp cumel ..ehehhehe ko PILIH KLCC KE AKU wakakka teringat lak video bodo tu punye soalan hahaha :D

pendaftaran new sem huwahuwa...

haha muke selenge
hehe aku dh selamat tiba di negeri tempat ak belajar di perlis indra kayangang huhuhu jauh bukan.. tau dh tp kalu study jauh mana pon bebaloi lah dapat gak rasa cara hidup orang2 lain kn.
ok tadi pagi ak bukan main ligat nk bangun ahaha mcm nk g class padahal nk berdaftar je huhuh cube nengok pic kt sebelah tu / atas ni
hehe aku bangun paling lambt n paling cepat sekali siap antara kawan2 aku tu huhu.. mase siap2 tu dh pakai baju kemeja tapi bila kawan aku coll cakap daftar kat dewan cepat2 tukar baju yela jadi baik sikit pakai baju kurung kn kn :)
pagi tu aku relex je ngn baju kurung n kasut kung fu dengan xpakai stokin , padahal aku mmg sarung stokin tp member ak xpakai jadi aku pon malas la nk pakai. tapi xbole bla sampai je sana lect tu ckp "SAPA YANG XPAKAI STOKIN JANGAN DAFTAR MASUK" wakakaka belom sempat die chek aku punye ,ak dh lari dh wakakaka :D kawan ak siap gelak2kn dh sbb dh pesan awal2 dr kt umah lgi. ni kess ikot geng r DEGIL hahaa..
tapi akhirnya hasil usaha pertolongan ATOM bf kepada BBY yang belikan kitaorg stokin ,akhirnya dapat gak la new stokin haha :D dah dpt gak daftar yahuuu seronokk..


ptg tu ape lagi utk mehilangkan rase tekanan kami semua g jalan2 dengan hanya memakai baju kurung hahha ak n the geng nampak satu tempat karokei baru saje cube2 wah seronok sehh huhhuhu ..
thanks kawan2 hilangkan 10sion saya i love u'll termasuk yg rajin baca blog ak ni hehe 

Jumaat, 3 Disember 2010

back to NORMAL

12/3 tanggal 9:30 malam aku akn berangkt pulang ke tmpt aku study di mana hais nun jauh d'utara sana perlis indra kayangan (penah jejak ke korang) huhu.. 
smalm bby n anna dh sampai umah atom yang angkat ,sory xsangka korg dtg smalam igtkn rini hehe :D
btw kami igt nk balik naik KTM(kereta api tanah melayu) saja mau cuba2 tapi tiket habis so terpaksalah kami naik bus saje hehe ..otw nk g buy tiket bus bnyk hal yg berlaku antaranya, punyelah lama aku xnaik benda awam2 ni smpai aku lupa mcm mana nk g b.jalil hahaha naik ktm kah? putra kah? lrt ahaha akhirnya tau juga hahaa xingt lol bkn lupa daratan tp mmg dh lupa kot haha.. walupon aku gelak2 sikit tpi ak tau kawan2 ak bleh perasan ak lain ,cara gelak aku,cara temenung aku kn kn hehe aku nampak lah korg buat ape hehe :D
tapi buat kawan2 jgn la turut sedih ngn ape yg terjadi ngn aku k chill la back to normal balik.. 
tapi ad satu cite yg buat ak teringat sampai skrunk..
aku teringat muke abg yang nk jual tiket tu ,bapak gengster cr pelanggan ,agak2 la der sampai tarik kawan aku mcm nk jual barang rupa2nya penjual tiket ahhaa ,,tapi abg tu ok la sebenarnya hahaa alih2 die bg numbe fon senang kalu order tiket nama die ALONG haha patot la mcm gengster aku ckp tapi abg tu kata "gua anak first la mmg la along" ahhahahaha btol gak .. akhirnya kami berjaya membeli tiket..
balik umah lak siap2 nk gerk g BB cr barang ngn sis aku,anna n bby hehe cr punye cr alih2 sampai pon dh agak lambt yang aku dapt beli cume kasut kung fuu je hehe bleh lah nk buat g class hahaha kasut lama leh simpan hehe .. 

hurm aku akan tolong kau
hati aku tetap kata yang aku sayang die walupon dh bnyk benda die sakitkn aku n walaupon sikit2 rase syg tu dh hilang . aku akn tolong kau kalau kau ada masalah.. cume ak nk kau bgtau je jangan simpan, simpan2 mmg giler la kau.. kalu aku belh tolong aku tolong .. :)

Rabu, 1 Disember 2010

thanks 2 kawan2

hai hai im again.. hurm smalam 1/12 aku kua bertemu kawan2 baik aku .. perhh mmg lama xjumpe dorg sampai ad yg dh ladys habis.. hehe btw kawan2 aku ni kebanyakkn nye tergolong dr golongan yg rockers nengok la suara kami lak mcm mana habis serak dh ahaha lagi2 si ZYRA hehee.. tapi kesian si zyra die bkn main lg ajak aku kua nk suruh teman die shopink katanya GAJI die dh masuk,alih2 cek card hahaa xmasuk2 hahhaa tpi thanks zyra ko bg aku gelang yang sangat cantik (die belanja) huhu merah,hijau,kuning FAV gelang aku hehehe..
then yg pelik nye bkn die yg shopink aku lak yg shopink perh barang2 aku dpt mmg terbaik, aku ni suke benda pelik2 sikit hehe :P tapi dorg jugak kwn yg slalu buat ak happy thanks n sory slama ni ak lupakn korg ehhe muah muah.. smalam puas habis aku shisha igt nk buat gaya aweks yg kat video tu tpi xjadi hahaha tpi kite2 mmg hebat la kn kwn kwn.. n aku jugak banyk terima nasihat dr kawan2 aku.bkn dr dorg saja,kawan2 aku yg lain jugak turut menasihati aku .. n now im CHILL thanks again i love u'll 
aku dh nk balik sana jauh d'perantauan ehhehe

video
video ni menerangkan muke aksi dr deqla ,kitaorg xnk bg die nengok nnti die padam .. korg nk nengok x muke yg die buat dlm camera tu ehhee 
hahahah bapak kelakr kn hehe

video
zyra hahah xjadilah weh

Selasa, 30 November 2010

makan hati aku


mulut slalu kta bergini tapi hati
aku dgr makan hati ni perit.  sampai kakak ak makan hati die jadi tersgt kurus,sama la mcm czn ak yg lain sampai ak ejek2 gelak2 dulu.sbb aku xpernah rase tapi tu dulu skrunk ak dh dpt rase .aku makan dalam ngn perangai seseorg sampai aku termuntah2,kpala berat, perut sakit mcm gastrik,turun air hujan sory korg ak gelakkn korg slama ni.ak xrase slama ni . aku main gelak je . smpai ade yg makan hati die jadi kuat makan . aku lak dpt yg mcm ni punye mkn hati perhh terbaikk la sakit die

Isnin, 29 November 2010

: / + :) + :p
im miss u :(

Ahad, 28 November 2010

braces oh braces si gigi besi

horay horayy lepas ni saya akan bertukar wajah dr gigi saya .. seronok nya xsaba2 nk pakai ini :D ..
sebab jelous punye pasl myra adik aku dpt buat dulu tp die GOVMNT je lah ting 2 kn senang dan aku pulak SWASTA .myra jaga baik heheh warna mula yg aku nk pakai warna erk erkk eh rasia nnti nengok je pic terbaru bakal ak uploadkn hahahaha... tpi yg pening nye ak dh deal ngn doc kt belah KL tpi dh r ak study belah utara mcm nk deal ngn doc belah utara lak sbb benda ni dh r kene tukar tiap2 bulan xkn wa nk turun KL lak. tpi bile pikir dh r next sem ak praktical so mesti r dh kat kl tpi lepas tu sambung balik lg 2 tahun kot hehehe.. so HOW nk buat kt KL or kt KEDAH???  lepas ni senyuman saya dihiasi oleh warna2 huhuhu.. just wait n c k hahaha :*

Sabtu, 27 November 2010

27/11


yahuu untuk melupakn segala kesedihan jadi aku klua berjalan2 dengan ditemani kawan2 serta adik dan czn.. mula destinasi yang dituju ialah SUNWAY hehe dah lama benar xmelepak disana,sampai2 je ak terus lari g COTTON ON yahuu dapat la sehelai baju yang nyam haha...


lepas je shop tetibe perut terasa laparrr sambil memilih2  tmpt nk mkn MCD,KFC,ke sampai lh gado2 akhirnya mkn kat CYKEN RICE (bukan sekadar nasi ayam kok kok kok) perhh ak punye nasi xsampai2 lauk je sampai hais aku pon mkn je la tpi lepas mkn kt ctu kepala aku pusing gile pening sgt mcm nk pecah otak..terasa agak bosan d sunway ak pon gerk BUKIT BINTANG kt sana teman2 sedang menunggu...


sepanjang perjalanan aku dalam kete mmg sakit betol kpala ak berdenyut2 akhirnya aku MUNTAH TERBAIK selamat la sempat cr plastik beg perhh segala perencah ayam,ikan td sume kluar...
sampai BB aku terus shopink sana shopink sini wah rambang btollah mata.xtau mana nk pilih sbb dh agak lama hobi shopink aku ni xmembuat kerjanya wakakakka :D

teman-teman
teman hari tu yg muncul deqla bff aku,czn ak,adik aku,jack n daus ..punye lah sedap shop tetibe ak terdengar jeritan dr sesorg ,ak pastikan dan akhirnya aku mengenali suara itu ARGGGGGG kawan2 seangkatan sek la geng2 lassy aku..perh lama xmeet dorg makin cun meletop2 hehehe..
muah muah kis sana kis sini hehe..
seterunya kami mkn tapi syg laksa yang ak beli ak xmkn sbb perut serta kpala xmenerima ,makan sikit muntah2 hais syg btol la la FAV aku haiss nk je aku bungkus wakaka


masa otw nk balik kami sempat main buih2 crimas yg bakal menjelang nnti lawa btol la ehhehe
thanks la hari ni hari seronok aku thanks again.. shopink la yg palink seronok
akhirnya ak berjaya membeli 4 baju2 baru horayyyyy seronok laa.




sedikit gambar2 yng sempat diambil:


kawan2 sekolah seangkatan
daus n jack
dqla best fwen ak
myra,me,daus,adel n dela jack tgh snapkn





Khamis, 25 November 2010

video
"Parachute"

Love is like an aero plane 
You jump and then you pray 
The lucky ones remain 
In the clouds for days 
If life is just a stage 
Let's put on the best show 
And let everyone know 

[chorus]
Cause if I have to die tonight 
I'd rather be with you 
Cut the parachute before the dive 
Baby don't you cry 
You have to bring me down 
We had some fun before we hit the ground 

Love is like a hurricane 
You know it's on the way 
You think you can be brave 
Underneath the waves 
If life is just a dream 
Which of us is dreaming 
And who will wake up screaming 

Cause if I have to die tonight 
I'd rather be with you 
Cut the parachute before the dive 
Baby don't you cry 
You have to bring me down 
We had some fun before we hit the ground 

Cause if I have to die tonight 
I'd rather be with you 
Cut the parachute before the dive 
Baby don't you cry 
You have to bring me down 
We had some fun before we hit the ground 

Cause if I have to die tonight 
I'd rather it was you 
Cut the parachute before the dive 
Baby don't you cry 
You have to bring me down 
We had some fun before we hit the ground 

menitis lagi sekali malam ni..

isk isk isk ... lap lap lap (jangan la jatuh lagi) isk isk sik
sebenarnya hari ni aku nk lepak sangat ngn kau nak jumpe kau, dh lama aku xjumpe kau kn.. balik dari tolong mama dengan exitednya aku mandi ,kalu x aku slalu terus tdo tapi sebab dh janji nk jumpe ak mandi , bersiap-siap pakai baju,pakai bedak,wangi2 dh. aku mcj ko dgn semangat nk tau ko kat mana?? ak dh nk gerak nk amik.. 
mcj : syg kt mana??
dia: kt mamak dgn mama..
mcj:nk jumpa x ??
dia:besok bleh..
WTFISHHHH aku dh siap kotttt wehhhh .. terus xtercakap ak suara nangis  dh nk kua.mata dah mengalir, kn aku dh ckp ngn die esk ak nk meet kwn sek lama.. smalam bila berjanji semua ok itu ok ini ok. tapi ape ni saat yg dinanti2 xok pulak,lepas tu bkn nk pujok ckp sory ke ape terus diam dr mcj tu ... 
ye sy rock,sy kasar,suara pon serak tapi mmg btol sy cengeng kuat nangis sekian tq

Rabu, 24 November 2010

sory ak terluahkan



is taken

aku xtau lah ape yang aku rase skrunk ni btol atau x.. acly ramai yang xtau aku sudah ada BF sebenarnya,  ye mmg status kat FB aku tu nampak ak single tapi hakikatnya tidak . dh agak lama ak dgn budak tu.


teringat time mula2 dulu...
oh ak suke time mula2 aku ngn die yup seronok sangat ,dia slalu layan aku,slalu igt aku. kalu aku kat class pagi2 lagi die dah mcj aku,walaupon dlm class time tu agak BZ tp aku ttp focus kt mcj die (mcj nyorok2 la) . setiap malam xhabis2 call die.... hais rindunya setiap patah perkataan yang dia taip tu, tapi tu dulu lah ,skrunk semuanya semakin pudar :( . munkin kami BZ yup,aku paham dia keje dan ak masih belajar. tapi xboleh ke lepas keje main mcj ngn aku .. urmm skrunk semuanya dah makin berubah. dia balik keje terus g mana tah xbgtau ak pon ,kadg2 aku saje je tgu die mcj tapi syg penat je aku tgu ,satu mcj pon xde sampai lah pukul 1 lebih .. awak pergi mana??
kalu boleh aku nk sgt die mcj (bb i nk g main bike jup k / bb i nk g main badminton / bb i nk g lepak balik lambt u tdo je tau jgn tgu) kalu die mcj mcm ni sedap sikit hati ak, ye la tau die nk g mana, dan ak xkn mcj n ganggu. ni tidak ,aku mcj mcm orang giler 3,4 keping text ak bg tpi satu pon dia xlarat reply.. aku ni kacau hidup ko ek?? aku ni siapa?? 
aku xmara pon kalu die nk main bike die tu, ak xmara pon kalu dia nk lepak tp plss la BAGITAU sebagai seorang GF wajib tau paham .
sejak aku couple ngn dia ,ak xpernah mcj orang lain selain dia tapi  aku lupa kwn2 aku, aku abaikan org lain sebab apa?? sebab nk focus kt ko sorg tapi ko xpaham. sejak aku xmcj dorg sume ak makin bosan bila ko xlayan mcj aku ,ko berubah weh berubahhhh.. mana ko yang aku kenal. aku dan dia couple mybe boleh diketogerikan jarak jauh .. umah aku kat bangi dan dia di puchong tapi sebab aku tgh study .aku study d perlis cume time cuti je ak leh jumpe die.. 


HATI AKU
kadang2 aku rasa macam nk putus kan hubungan ta.pi aku sayang tau x.. aku xtau la kau..
aku igt lagi dia ckp ..


aku             : sayang kalu i minx putus ape u akn cakap??
dia              : i cakap ok je 
aku             : ok je!
dia              : ye la dah u minx putus maknanya u dh xsyg i so buat ape la kalu i syg u tpi u xsyg i                      bettr putus.


PERINGATAN PAD KAUM ADAM : kalu kaum hawa ckp mcm ni jgn la korg jwb ok je ..cube ko mempertahankan sikit cinta ko tu,ni nampk sgt mcm ko nk sgt putus padahal awek2 ni saje je bg soaln mcm ni nk nengok sejauh mana tahap ko syg kn dia..
kadang2 aku rase aku ni mcm kacau hidup dia nk enjoys ngn kawan2 die...
dan aku rasa ak xpenting laaaaa....
aku akn col die sbb ak rindu die sgt sampai ak tercol dia time die lepak,aku akn ckp cepat2 sbb xnk ganggu die ngn kawan2 die lepak, tapi dia mcm xpaham aku je...


korg rase aku bodoh x??
korg rase aku lurus x??
mukin ini yang aku terima ye la, aku pernah lakukn ni kat EX2 BF aku ..
bak kata kakak aku dari awal dulu dia pesan kt aku sbb suke mainkan perasaan org "end jangan buat mcm tu xbaik la ,,nnti ko lak yg kene n ko lak yg rase ape yang dorg rase" yup u'r rite kak .aku dah rase ak baru dapat rase la kak.. sakit la kak 
kadang2 tiap2 malam ak cry2 huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaa sambil tgu mcj die tu sambil (isk isk isk) yup saya mmg cengeng kuat nangis walaupon luaran aku rock / perempuan kasar tapi bila bila ngn dia ak xmampu jadi sekasar aku, aku lain tau x lainnnn.
hanya kawan serumah ,famly aku yg kenal aku mcm mana..
aku igt lagi kawan2 aku paksa aku putus ngn dia (opsss alamak tercerita) dorg ckp ramai lagi yng lain lebih baik dr die .. tapi ak xnkk owh ak sayang dia la wehh korg kene paham 
sejak aku cerita semua kt sis aku ,dia ckp  ha padan muke dh rase dh.. amik ko dulu dh pesan dr awal dh.
weh tolong lah jangan berubah tolong lahhhhhh,aku tau ko mesti ckp "mana ad berubah lah"
ko xnampk mmg r ...... dan air mata pls jangan jatuh2 lagi nnti habis 


hurm ak tulis mcm ni ak tau dia xkn baca BZ kan.. aku xburuk2kn ko tapi ko xsedar gerak geri perubahan ko tu....




                                                aku suke ko. sayang ko... KO??



Isnin, 22 November 2010

SHHHHHHHHHHhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

ade benda yang nk buat aku luahkan tapi ak xmampu luahkan :'( agak sedih
xsemua kisah peribadi kite senang2 nk share kt org tpi aku rase nk share tp ak xboleh 

JB oh JB

RAYA HAJI


horay seronok raya haji ,tahun ni beraya di johor lagi,dimana tumpah darah ibubapaku.tapi yang lebih menyeronokkan sepanjang hari raya haji,serta korban lembu2 berlansung aku boleh overdoss tdo ,bangun tdo bangun tdo mcm xde func-tion je aku kt umah atok, BTW terasa rindu sama atok,atok oh atok balik JB banyak lak story mory psl MR/MRS HANTU aku dgr hais tapi ape2 pon terbaik wokk..


201110 MOVIE+RONDA KOTA JB


hari berikutnya disana aku keluar jalan-jalan sambil tu jumpa lah kawan2 sesewel aku yang stay sana
BBY,ANNACOI, kitaorg g J.TERBRAU. mula-mula sampai mata dah cari tempat nk makan2 nyum2 yummy lapar ceit padahal sebelum nk gerak mak aku dh masakkan bukan main sedap lagi tapi kes lambt bangun punya pasal xsempat jamah masakkan mama , IM SORY MAMA






kami perkena chicken rice bukan sekadar nasi ayam hasil idea bby yang nk makan benda tu ..perh telan habis aku membuncit la lagi ahahha 
<<-- nengok tu habis licin kan ahhaa




selepas makan2 kami pon beredar ape lagi cari tiket nengok HARRY POTTER terbaik la kawan2 g la nengok kalu xcaya tapi hurm sedih2 sicumel ak erkkk erkkk ,nk cerita sikit haha BTW ak pantang nengok wayang cerita xlawak akn jadi lawak dalam tu aku buat ahaha habis pecah perut kawan2 aku berguling2 gelak haha sory beb FOCUS balik nengok...
lepas habis penat jalan kat situ kitaorg pon beredar g SS iaitu singgah selalu lepaking la jawabnya haha


antara koleksi pic:





Isnin, 15 November 2010

saya mau baby laaa

hari ni tah mcm mana aku rasa mcm teringin nk pelok cium baby.. rindu nya kat bau baby..
napalah anak buah aku semua dh besar haiss.. hais nasib ak ni xkawin lagi hehehe 
teringin nak baby lah hehe tapi siapa bakal papa dia hehe :P
reieie end ko jangan nk berangan boleh x hehe 


tapikan nnti babys saya tu anak baby boys ke baby gurl??
anak pertama mintak2 dapat baby boys nanti dia boleh jadi abang then dia tau jaga adik dia mcm 
mana. lepas tu baru lah baby gurl hehehe so cute...
arghhhh nak bby nk bby tpi bukan skrunk biar kawin dulu lah haha 

Ahad, 14 November 2010

131110 yeah


smalam 131110
aku jumpe dengan dua orang kawan baik aku time sek dulu
ODAH & DEKLON seronok betol enjoys ngn korg smalam..sory sebab aku lambat sikit ye la dah la xreti bawak kete ,lesen pon xde kan mcm mana la ak nk drive hahaa,n btw thanks to mybro awin yang hanta kitaorg kat LRT PUTRA,padahal ak dah lupa cara2 naik pengangkutan awam sebab dah agak lama xnaik kan.

pada hari itu jugak aku sempat jumpe dengan kawan kt johor aku yang study kat KL JACK n DAUS ak kenal dorg ni dari adel czn kesayangan aku :P

dalam pada itu aku turut ditemanni oleh adik ak MYRADORA


*kami singgah dimcm2 jenis kedai sambil2 usha lah haha
dlm pada kisah ak singgah COTTON ON ad mamat ni kantoi lak mencuri ha amik ko kene dh belasah...


ape2 pon to all members
p/s: jgn jadi pencurik yee

arghhh

dah lama x UPDATE blog .tetibe terasa nk UPDATE tapi bila bukak account arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
dh hilang GONE..jadi tis is my new accnt la ELMYSISEWEL.BLOGSPOT.COM